ניתוח של בני ע"י מתמחה ללא ידיעתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח של בני ע"י מתמחה ללא ידיעתי
    סיגל
    12/04/2008

שלום רב,
    בני עבר ניתוח לפני כשבוע בבי"ח דנה(איכילוב). מטרת הניתוח: הוצאת שקד שלישי(ניתוח א.א.ג).
    רק לאחר שהסתכלנו בגיליון הניתוח גילינו כי את הילד ניתח רופא מתמחה.
    דבר זה לא הובא לידיעתנו בשום צורה או דרך בטרום הניתוח או ביום של הניתוח.
    בטרום הניתוח(יומיים לפני הניתוח) נפגשנו עם ד"ר עדי בירון(א.א.ג) שהסביר וענה על כל שאלותינו לגבי הניתוח. כששאלנו בפירוש:" מי ינתח את הילד?" ענה ד"ר עדי בירון שביום הניתוח יש 3 מנתחים(שאחד מהם זה הוא) ואחד מהם ינתח את הילד. מכיוון שאנו מכירים את כל שלושת הרופאים הבנו שהילד ינותח בידיים טובות ומנוסות.
    ביום הניתוח ניגש אלינו ד"ר עדי בירון ואמר שהוא ינתח היום את הילד. לאחר הניתוח יצא ד"ר בירון ואמר לנו שהניתוח עבר בהצלחה.
    לאחר שהילד יצא מהניתוח וקראנו את גיליון/דוח' הניתוח נידהמנו לגלות כי המנתח הראשי היה ד"ר ספדי אחמד. רופא מתמחה. ועוזר מנתח היה ד"ר בירון.
    יש לציין שעד שלב זה בשום דרך או צורה כל שהיא לא אמרו לנו שאת הילד ינתח מישהו אחר מלבד שלושת הרופאים שעליהם נאמר לנו בטרום ניתוח. יותר מזה-לא נאמר לנו ולא ביקשו את הסכמתנו לכך שאת הילד ינתח מתמחה!!!!
    לא קיבלנו מידע על התמחה, לא ראינו שנכנס לחדר הניתוח וגם לא אמרו לנו כלום לגביו לאחר הניתוח. כששאלנו מי ניתח את הילד ולמה לא יידעו אותנו שיכול להיות שמתמחה ינתח אותו? אז אמרו לנו שזה בי"ח אוניברסיטאי ושרק בצורה זו רופאים מתחילים לנתח....
    ניצול ציני ואכזרי של הורים שרוצים את הכי טוב לילד שלהם.
    שאלתי- האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות מבחינה משפטית?
    סליחה על האורך ותודה מראש,
    סיגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח

עו``ד בועז אלקלעי
    12/04/2008

שלום רב,

אני מבין את התסכול המלווה את הטיפול בילד, במיוחד כאשר נראה שההבטחות בנוגע לניתוח לא תאמו את המציאות.

מאחר והנתוח בוצע למיטב הבנתי במסגרת השירות הציבורי ומאחר ולא נגרם כל נזק, הרי שלא קיימת עילת תביעה נזיקית או חוזית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתו של דר' בירון

עדי בירון
    03/05/2008

הצטערתי מאד לקרוא את משאלתם של ההורים למצוא עילה לתביעה.

ההורים הגיעו, כפי שהם מציינים, במסגרת השירות הציבורי. פנו לבית חולים לילדים וטופלו לאורך כל הדרך על ידי הטובים שברופאים. בשירות הרפואי הציבורי לא ניתן לבחור את הרופא המנתח ועובדה זו, כפי שגם נרמז בקבילתם, נאמרה להם על ידי במפגש בו הסברתי להם על הניתוח, מטרותיו והסיכונים הכרוכים בביצועו. השתדלתי כמיטב יכולתי לענות על כל שאלותיהם, והקדשתי להם את כל הזמן שהיה דרוש לכך. מניסיוני, ברור לי כי הורים המביאים את ילדם לניתוח נמצאים במצב לחוץ ולעיתים מתנהגים אחרת מאשר בשגרה. נקודה זו מובנת ומקובלת, ואני משתדל תמיד לעשות את כל שביכולתי על מנת להפיג את חששם, ולצייר תמונה אובייקטיבית וישרה.

בבית החולים הזה, כבמרבית בתי החולים הטובים בעולם, עובדים רופאי מתמחים. לא מדובר בסטודנטים לרפואה, ואף לא בסטז'רים (אשר גמרו את מסכת לימודיהם, אך טרם קיבלו רישיון רפואה). מדובר ברופאים מן המניין, בעלי רישיון לעסוק ברפואה, אשר נמצאים במהלך הכשרה רבת שנים שבסופה יקבלו תעודת מומחה. עבודתם נעשית בפיקוח מלא של רופאים בכירים, כפי שגם היה במקרה המדובר. כרופא הבכיר, דיברת עם ההורים לפני הניתוח, השתתפתי בניתוח באופן פעיל, אף תנועה של המתמחה (המצוין, אגב) לא נעשתה שלא בפיקוחי. מייד בסוף הניתוח יצאתי אל ההורים והסברתי להם את מהלכו ותוצאותיו. לא הוסתרה מההורים אף עובדה, ולא נעשה כל ניסיון להונות אותם.

הצטערתי לשמוע, בדיעבד, על כעסם. חבל לי שכל המאמץ המושקע על ידי כל המערכת להנעים ככל שניתן, את המפגש בין הילד ומשפחתו לבינינו לא צלח. ההורים קיבלו הסבר ארוך ומפורט מרופאי המחלקה האחרים (אני, פשוט לא הייתי בבית החולים באותו היום), על שנעשה בניתוח, על הנהלים ועוד. כל שאלותיהם נענו בסבלנות ובאריכות.

עצוב היה לי לגלות שלאחר שהילד עבר את הניתוח בהצלחה, השתחרר מבית החולים במצב מצוין, והבעיה עימה הגיע נפתרה, ההורים אינם מחפשים לתרום מניסיונם על מנת לייעל את המערכת, אלא מחפשים לתבוע את אלה שכל כך השתדלו עבורם.

לאחר המקרה הנ"ל, התחלתי לציין באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים כי יתכן שהניתוח יבוצע על ידי רופא מתמחה, בפיקוח רופא מומחה. אני מקווה למנוע בכך אי הבנות בנושא בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשמו הטוב של המנתח- וחבל!

עידית ל.ל
    12/12/2008

כמו כמעט כל הורה שילדו ניצב בפני ניתוח, נכנסתי לבדוק בגוגל את שמו של ד"ר בירון. מודעה זאת לא הטרידה אותי אבל בהחלט עלולה לפגוע בשמו הטוב של רופא, כשאנחנו לחוצים לפני ניתוח. כל שמץ של מילה רעה מוחקת מיידית את הסיכוי שניקח מנתח כזה ונסכן את אוצר חיינו... כעת, לאחר הניתוח המבריק שעבר בני ובו הפך מילד חלש וחסר אנרגיה ותיאבון לילד שמח וחיוני, אין מספיק מילים בפי לשבח את התנהגותו והתנהלותו של ד"ר עדי בירון כרופא, כמנתח וכאדם. ד"ר בירון הינו רופא בחסד והחוויה הקשה שעברנו הוקלה בעזרת היחס החיובי והאישי, המענה הטלפוני המיידי בעת לחץ וחרדה ובסופו של דבר, אני מלאת סיפוק מכל ההליך של ההחלטה לנתח, בחירת המנתח והילד ה"מחודש" שקיבלתי לאחר הניתוח (אחרי שבוע לא קל). לא סוד הוא כי רופא עובד כ"כ קשה ע"מ להגיע למעמד מנתח ומומחה, ואז מתפרסמת מודעה כזאת והורסת שם טוב של מנתח מעולה ולפעמים קריירה שלימה. בכל מקרה היא הורסת והרסנית. אני בחרתי לנתח את בני באסותא ולא בבי"ח ציבורי (כמו שבחרתי ללדת שלא בבי"ח אוניברסיטאי...) . אני בטוחה שאני לא היחידה שחשבה על זה. וכן, זה דרש תוספת תשלום (300 ש"ח), אבל ידעתי כי המנתח הוא ד"ר בירון, המומחה בעל השם בניתוחי שקדים, בוודאות. תחשבי על זה, סיגל, לפני שאת רצה לחפש לך תביעות וטרוניות שעלולות להטריד מנתח בעת ניתוח... אני מציעה לך להודות למי שהציל את בנך ולחפש הכנסות כספיות בעבודה קשה, כמו רובנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו