מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת טופס 17 לבית חולים שלא בהסכםגרשון16/07/2014
שלום. אני אמור לעבור ניתוח . הייתי בחוות דעת שנייה אצל רופא מומחה שנתן לי הפניה לבית חולים רמב"ם. כיוון שאני שייך לכללית מושלם, מחייבים אותי לעשות הניתוח בבית חולים כרמל.
מה ניתן לעשות ?
ראיתי שיש מספר סעיפים בזכויותיך :
1.מרחק סביר ממקום המגורים-אני גר בקריות , ויש רכבת מביתי עד לבית החולים, שמקל מאוד עלי ומשפחתי, וכן המרחק שהוא יותר קצר.
2.איסור הפלייה-בוודאי שיש חולים נוספים כמוני מכללית שקיבלו אישור לעבור ניתוח ברמב"ם. כיצד אני יכול להוכיח זאת ?
3. אני מבין שהשיקול של כללית זה כספי .מצד שני יש לי אפשרות לעבור ניתוח ברש"פ דרך כללית באסותא או אלישע, כאשר ההשתתפות העצמית 1,000 ש"ח.
האם הניתוח ברמב"ם יקר יותר מניתוח רש"פ אם אני עושה שם ?
לא מבין את השיקול הכלכלי כאן. הרי רמב"ם זה בית חולים ציבורי ,ואם אפנה לרש"פ ואפעיל את הביטוח משלים של הכללית הם ישלמו יותר מאשר לרמב"ם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת טופס 17 לבית חולים שלא בהסכם - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי16/07/2014למיטב ידיעתי והדבר אף רשום באתר הכללית, בית חולים רמב"ם מצוי בהסכם עם הקופה.
עמוד על זכויותיך ופנה למציב הקבילות אם יש צורך בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מקום ניתוח
גרשון16/07/2014בדקתי וכתוב באתר הכללית שכרמל . לא מופיע רמב"ם. יש לך קישור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת בית חולים
גרשון16/07/2014נכנסתי לאתר וכתוב :
בתי החולים שאינם של כללית ושמצויים בהסדר -שזה רמב"ם.
"הפניה לבתי החולים האלה תינתן לאחר מיצוי מתן השירות על ידי כללית במוסדותיה, על פי שיקול דעת רפואי של כללית,* לפי שיוך גיאוגרפי, בהתאם לאזור המגורים של הלקוח ובצירוף מכתב הפניה מרופא מטפל של כללית (משפחה או שניוני) ו/או לאחר התייעצות עם גורם מקצועי נוסף בכללית ועל סמך טופס התחייבות.
* מדובר בשקלול, על פי שיקול דעת רפואי, בכל מקרה לגופו של מספר פרמטרים ענייניים, וביניהם:
מידת הדחיפות שבה יש ליתן את שירותי האשפוז לדעת הרופא המטפל והמנהל הרפואי, שונות בין פרט לפרט במאפייני תחלואה אישיים סובייקטיביים, אורך התור הסביר במוסדותיה של הקופה בנקודת הזמן הרלוונטית, אורך התור הסביר אצל נותני שירותים חיצוניים שהקופה קשורה עימם בנקודת הזמן הרלוונטית, הצורך בשמירה על רצף טיפולי, ההצדקה בקבלת שירות רפואי מתמחה ואפשרות לסטייה מהסדרי הבחירה לפי שיקול דעת רפואי."
ולכן מערימים קשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת ניתוח בבית חולים לא בהסכם
גרשון17/07/2014האבסורד שאם אני עובר לקופת חולים מכבי, יכול בעוד 3 חודשים לעבור אותו ניתוח בבית חולים רמב"ם. הנקודה שמשלם יותר מ 40 שנה דמי חבר לכללית, וכשצריך ניתוח בבית חולים ציבורי (לא ביקשתי פרטי) מונעים ממני בניגוד לחוק בריאות ממלכתי ,המאפשר לכל מטופל לבחור את המקום בו הוא מעוניין לקבל את הטיפול. זה שיקול כלכלי של הכללית על חשבון בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?