העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח
    יוסי
    25/10/2014

שלום לעורכי הדין הנכבדים,
    אני מבוטח כעת בקופת חולים מסוימת וברצוני לעבור לקופה אחרת. האם כל התיק הרפואי שלי וההיסטוריה הרפואית יועבר לקופת החולים החדשה ? אם כן, מה מועבר בד"כ והאם אפשר למנוע את העברת המידע, אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    09/11/2014

התיק עובר על כל מסמכיו.

ממליץ לך לעיין בחוק זכויות החולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח

אריק
    11/11/2014

תודה רבה על תשובתך,
    קראתי את חוק זכויות החולה ובסעיף 20 נרשם: מטפל או מוסד רפואי רשאים למסור מידע רפואי לאחר בכל אחד מאלה...
    ישנם מספר מצבים ולדעתי המתאים הוא סעיף קטן 6

אולם נרשם "רשאים למסור" ולא חייבים. הבנתי שמדובר ברשומות השייכות לקופה המעבירה ורק אם הרופא בקופה הקולטת מבקש אז מעבירים. אני מצטט מה קראתי באינטרנט במספר מקומות: "קופת החולים בה היה התושב חבר חייב להעביר מידע רפואי על פי דרישת הרופא בקופת החולים הקולטת. התיק הרפואי הינו רכוש הקופה, הקופה אינה חייבת להעבירו לקופה אחרת ויכולה לדרוש תמורה עבור צילום המידע המבוקש".
    העניין הוא לא שחלילה אני מנסה להסתיר משהו. השאלה האם על כל שפעת שחליתי או כאבי אזניים... יעבירו את המידע או רק משהו מסויים ? נניח מחלה פעילה וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    12/11/2014

ההיסטוריה הרפואית שלך עוברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו