מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנינגיומה מתמשכת וטיפולי קרינהנטע28/11/2014
במשך 6 שנים עברתי 3 פרוצדורות לטיפול במנינגיומה (ניתוח, הקרנה סטראוטקטית וסדרה של הקרנות). כמו כן, אני סובלת מקשיים רבים אשר מונעים ממני לעבוד (אני עצמאית) תקופות שאיני מרגישה טוב וכן, איבדתי את שמיעתי באחת האזניים. לאחרונה, כשעברתי הקרנות, שמעתי מחולים אחרים (שההקרנה היא פרוצדורה שנייה שלהם ביותר מ-10 שנים וחלקם פרוצדורה ראשונה והמנינגיומה אצלהם גרמה לנכויות וקשיים אולם הישנות הגידול בטווח גדול ממני) שמקבלים מאותה קופת חולים שאני חברה בה (רק סניפים שונים) קוד מחלה קשה וכן, השתתפות בהוצאות הנסיעה לצורך הטיפולים במחלקה האונקולוגית. סניף קופת החולים שאני חברה בו, מסרב לתת לי את ההשתתפות בנסיעות לצורך טיפולי ההקרנות וטוען שלא מגיע למנינגיומה קוד מחלה קשה על פי משרד הבריאות.שאלתי: אם עברתי הקרנות במחלקה אונקולוגית והמנינגיומה אצלי דורשת התערבות טיפולית כל שנתיים בממוצע - האם איני נחשבת מטופלת אונקולוגית? מאחר וכל הזכויות הרפואיות מדברות על חולה אונקולוגי ביחד עם המילה סרטן, בעצם, חולים כמוני נופלים בין הכסאות, וניתן לפרש את הזכויות באופן שמפלה או באופן שמשתמע לשתי פנים. מצד אחד מחלה שמקשה על אורח חיים נורמטיבי, שדורשת טיפולים לא קלים, ימי מחלה ונכויות ומצד שני מאחר ואינה מחלה ממארת (ח"ח) אין כל זכויות - האם אני טועה? אשמח לדעתכם המשפטית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה מתמשכת וטיפולי קרינה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/12/2014יש הבדל בין "זכויות" באופן כללי לבין "קוד המחלה" אליה את המתייחסת בשאלתך.
יש לשאול את הקופה מהו קוד המחלה המתאים למצב ממנו את סובלת ומנקודה זו ניתן להתחיל.
אינני יכול להעריך ולבקר במסגרת זו, בהעדר מסמכים מתאימים, את החלטת הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?