אבא שלי בן 76 אדם צלול ומתפקד ברמת היוםיום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא שלי בן 76 אדם צלול ומתפקד ברמת היוםיום
    האמיתית
    23/10/2017

יחד עם זאת יש לו מספר בעיות רפואיות שהוא מסרב לקחת את התרופות עבורן
    גם מבחינה קוגניטיבית אנחנו ערים לירידה בהבנה ובריכוז
    ניסינו שוב ושוב לדבר אתו על הנושא אבל הוא מסרב להשתנות ופשוט מזניח את עצמו (אי לקיחת תרופות, תזונה לקויה)
    לא בטוח שהוא מבין את ההשלכות של ההתנהגות שלו

אין ספק שבמידה וימשיך עם אורח החיים הזה ההידרדרות תימשך ומצבו הפיזי והקוגניטיבי לא ישתפר

השאלה היא אם יש דרך להעזר ברשויות "לכפות" עליו לפחות לקחת תרופות או להביא אותו לטיפול כלשהו
    האם יש דרך לקבל עליו אפטרופוס (למרות שנכון להיום הוא מתפקד עצמאית) ובידה וכן כיצד אפשר "לנצל" את הסטטוס הנ"ל
    איך הרשויות יכולות לסייע לנו?

כל מידע רלוונטי יתקבל בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות בכפייה

עו``ד בועז אלקלעי
    23/10/2017

הדילמה שאת מציגה הינה קשה. מצד אחד אדם שאינו דואג לעצמו ויכול להפגע מכך ומצד שני הוא כשיר לחלוטין לקבל החלטות. הרבה פעמים מדובר בהחלטות המבטאות כוח ושליטה, דבר אשר חשוב לכל אדם.
    כמו שאדם מעשן סיגריות למרות שברור היום שהמעשה הוא לא בריא כך גם לגבי תזונה לקויה וכו'

אין חובה "חוקית" לכפות על אדם במצבו של אביך ליטול תרופות ואני סבור כי כרגע הדבר הטוב הוא לנסות ולשוחח עימו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו