האם לעאדם שעובד וחלה ברטן יש זכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לעאדם שעובד וחלה ברטן יש זכויות
    ליאת
    30/05/2008

שלום רב!
    לפני כשנה חליתי בסרטן בבלוטת התריס ועקב כך הוציאו לי את הבלוטה כולה עברתי טיפול ביוד ראדיו אקטיבי , ונאלצתי לא לעבוד כחודש ימים, וכיום אני נמצאת במעקב רפואי ואני נאלצת לקחת כדורי אלטרוקסין , על מנת להשלים את תפקידה של בלוטת התריס, יש לציין שאני כבת 29 ולפני כ- 10 שנים חליתי בהוג'קין (סרטן)ונאלצתי לעבור טיפולי כימותרפיה והקרנות , בזמנו לא עבדתי והייתי נחשבת נכה של ביטוח לאומי וקיבלתי קיצבה ( עד לאחר שהבראתי ואז נקבעה לי נכות של 65% ופסקה הקצבה)
    לצערי בשל טיפולי הכימותרפיה גיליתי כיום שנפגעה לי הפוריות ואני זקוקה לטיפולי פוריות כך שיש לי הוצאות רבות,
    האם אני זכאית לעזרה כלשהי מביטוח לאומי וממס הכנסה כיום כשאני עובדת ?

( פעם התעניינתי ואמרו לי בביטוח לאומי שכדי לקבל נכות רפואית אני אמורה להוכיח שנפגעתי בכושר העבודה לפחות ב-50% , אני עובדת במשרד ולא עבודה פיזית ובשבלי העבודה היא חלק מתהליך הרפוי האם כך הוא הדבר?

בתודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן

עו``ד בועז אלקלעי
    01/06/2008

ליאת שלום !

לצערי התשובה שלי איננה כה פשוטה.
    אכן ביטוח לאומי משלם קצבת נכות כללית באם כושר העבודה שלך נפגע ולא באם יש לך נכות.
    על מנת לבחון את מצבך ובאם הינך זכאית לזכויות כלשהן, אני מציע לך לקבוע פגישה עם עו"ד אשר יבדוק באם קיימת ברשותך פוליסת ביטוח המכסה נזקים מהסוג הזה.

בקשר למס הכנסה הינך צריכה לפנות לרואה החשבון של החברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו