ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי מחלה
    הילי
    26/08/2008

שלום, אני אמורה להתחיל בימים אלו טיפול כימותרפי בעקבות סרטן - לימפומה שהתגלה אצלי. התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בתחילת יוני השנה, בטרם נתגלתה המחלה. יהיה עלי להעדר מהעבודה בימי הטיפולים ואולי בימים נוספים בהתאם לתופעות הלוואי אם יהיו. אין לי ימי מחלה מצטברים. האם ישנה השלמת שכר מבטל"א לגבי ימים אלו ? ומה לגבי הוצאות כמו נסיעות ? האם המעביד יכול לפטר אותי עכשיו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

עו``ד בועז אלקלעי
    27/08/2008

ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה.

שנית - חוק דמי מחלה מאפשר תשלום שכר עבור ימים בהם היה העובד חולה. חוק דמי מחלה מעניק לעובד זכות ליום וחצי מחלה בתשלום בגין כל חודש עבודה, עד למקסימום של 90 ימי מחלה

קיימת לך זכות לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה לנכות כללית עקב המחלה. בתקופה המאושרת בביטוח לאומי, תוכלי לקבל הטבות שונות כמו גם פטור ממס הכנסה.

המעביד יכול לעשות הרבה דברים וגם לפטר אותך, יחד עם זאת הדבר לא חוקי והוא יצטרך לשאת בתוצאות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו