שקר במתן תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקר במתן תרופה
    כץ
    01/09/2008

שלום רב, נפגשתי עם רופא מומחה במסגרת שר"פ. הפגישה עלתה 1040 ש"ח. במהלך הבדיקה (פנימאי) הרופא טען שלא מדובר בבעייה רפואית אלא לדעתו ב'סטרס' שמנציח את המצב. הוא המליץ על תרופה שלדבריו מסדירה את מערכת העיכול ואמורה גם להשפיע על איברים אחרים כדי להסדיר אותם. כשרכשתי את התרופה בבית המרקחת גילית שמדובר בתרופה נגד דיכאון אשר לא קשורה כלל למערכת עיכול או לאיבר אחר. חשוב לציין ששאלתי מספר פעמים את הרופא מה התרופה והוא טען כי מדובר בתרופה שתעזור למערכת העיכול לעלות על המסלול ולייצב את הגוף. הדבר נאמר לפחות פעמיים, אם לא יותר. הוא לא הזכיר תרופה אנטי-דיכואנית כלל. האם מותר לרופא כזה לספק תרופה פסיכיאטרית? האם הוא לא היה מחוייב על פי חוק לספר לי מהי התרופה? האם העובדה ששיקר לי אודות התרופה מאפשרת לי לטעון כי הטיפול היה בלתי הולם לחלוטין ולתבוע את הכסף ששולם בחזרה? ממה שהבנתי מחוק זכויות הרופא, אסור לו למנוע ממני מידע אודות הטיפול בי אלא אם כן התייעץ עם וועדת אתיקה של בית חולים. ברור כי הוא לא התייעץ איתה מכיוון ששהה עימי לאורך כל הבדיקה. תודה רבה, כץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקר במתן תרופה

הוספת תגובה

• יעוץ רפואי

עו``ד בועז אלקלעי
    01/09/2008

הסיפור שהינך מעלה במסגרת השאלה מעלה חשש ל" רשלנות רפואית ", אך יחד עם זאת אל לך להיחפז במסקנותיך.

יש צדק בדבריך כי על הרופא ליידע אותך בכל הנוגע לטיפול הרפואי.

בכדי לאשש את מסקנותיך צריך לקבל חוו"ד מרופא אחר באשר לתרופה, מאפייניה והטיפול בגינו היא ניתנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

כץ
    01/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנות ואתיקה

מעיין רוגל
    01/09/2008

אם המקרה הוא אכן כפי שתארת אותו יתכן שמדובר במקרה של לא רק רשלנות רפואית אלא עבירה על כללי האתיקה.
    אני ממליצה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה לקבלת יעוץ אישי.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

כץ
    01/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו