שיקום מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מה לעשות?
    דליה
    04/02/2009

בן משפחה שהוא בעל נכות נפשית (ולא טופל מעולם)עבר תאונת דרכים קשה לפני חצי שנה עם חבלת ראש.עבר שיקום באישפוז מלא.בשיקום היה לו רע ולא הצליח לשתף פעולה. היום הוא כבר חודשיים בבית ומקבל טיפולי ריפוי ועיסוק בקהילה. יש בעיות קוגנטיביות עקב הפציעה.המלצת ביח השיקומי + המלצת 3 רופאים נוספים היא המשך טיפול קוגנטיבי באחת מהן צויין שם ביח.קופת חולים הפנתה בקשה לקבלו לשיקום יום.הוא עבר יומיים איבחון.יש לציין שהוא בחור לא טיפש בגיל 55.הוחלט לא לקבלו בטענה: הבעייה הקוגנטיבית נובעת מהבעייה הנפשית שלו ולכן אנו ממליצים על שיקום פסיכיאטרי. האיש לא ניפגש עם פסיכיאטר בימי האיבחון! רק עם פסיכולוגית .שאלתי את הרופאה אם כל מי שיש לו רקע פסיכיאטרי ועובר חבלת ראש לא מתקבל לשיקום יום וענתה לי שבמקרה הספציפי שלו הוחלט לא לקבלו.לאיש יש יכולות אינטילגנטיות גבוהות אך יש הפרעת זיכרון. לאחר ויכוח עם הרופאה היא הלכה למנהלת המרפאה חזרה עם החלטה אחרת.אנחנו נעשה לו טובה ונקבל אותו לחודש ניסיון .ואמרה נו את מכניסה אותו או שאת רוצה שנכין לך סיכום איבחון? אמרתי שאחשוב על כך ואודיע להם. יש לציין שלא אהבו את האיש כשהיה בשיקום והתיחסו אליו בזילזול זו תחושה.אני חוששת מהנזק שיכול להיגרם לו לאחר חודש.על מנת להוכיח שצדקו יכולים לגרום לו באמת להתאשפז ............אני כבר לא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מה לעשות?

הוספת תגובה

• שיקום

עו``ד בועז אלקלעי
    04/02/2009

ראשית אני ממליץ להכניס אותו לטיפול לחודש ניסיון כי אין לו מה להפסיד מכך.

שנית, האם הוא מטופל ע"י עו"ד ?כי מאחר ומדובר בתאונת דרכים, יש דרכים לעורך הדין התמודד עם הבעיה.

לשאלות נוספות הינך מוזמנת לפנות אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעוד

דליה
    04/02/2009

אני חוששת שיש מה להפסיד,חוסר הרצון לקבל אותו משקף את ה"רצון" לשקם אותו ,הוא נכנס עם סטיגמה ואם ירצו להפסיק את הטיפול אחרי חודש יגידו שהוא צריך אישפוז פסיכיאטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום

עו``ד בועז אלקלעי
    05/02/2009

במסגרת שאלתך אינני מזהה חשש מעצם טיפול פסיכיאטרי ולכן לעניות דעתי, שיתוף פעולה מצידו במהלך החודש הראשון יכול להביא את הצוות הרפואי לדי הכרה מהן הבעיות האמיתיות מהן הוא סובל.

לא השבת לי על השאלה באם הינך מיוצגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייצוג

דליה
    05/02/2009

תודה, אני מיוצגת עי עו"ד אבל אתה רואה את השאלות אני לא מפנה אליו ,הוא טוען שהתערבות במיקרה הזה היא לא לטובת התביעה. זו האמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בהצלחה ושהכל יסתדר לטובה

עו``ד בועז אלקלעי
    06/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו