נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות
    סמי
    20/02/2009

שלום,אני בן 33 סובל מתסמונת "זנב הסוס" עקב תאונת עבודה,עברתי ניתוח קשת בגב התחתון ,בועדה הרפואית האחרונה נקבעו לי 10% נכות אורתופדיים בנוסף ל10% נכות נוירולוגיים והאבסורד הוא שהמל"ל עירער על ההחלטה כי לפי סעיף 37.10.ב. אי אפשר לתת נכות גם אורתופדית וגם נוירולוגית.יש לציין שתסמונת זנב הסוס שמופיעה בספרי המבחנים של משרד הבטחון ושל נפגעי איבה ואחוזי הנכות שלה גבוהים לא מופיעה בספרי המבחנים של תאונת עבודה,יש לציין עוד שכל הרופאים שהייתי אצלהם אומרים שמגיע לי הרבה יותר ,ויש לי חוות דעת על 30% אורתופדיים ועל 50% נוירולוגית מרופאים שיושבים בועדות שלהם ובכל זאת הם לא נותנים לי .מה אתה מציע לי לעשאת? והאם ועדת הערר יכולה להוריד את אחוזי הכות האורתופדים?האם הם חייבים לקבוע לי סעיף מותאם לתסמונת "זנב הסוס".בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות - סמי

עו``ד בועז אלקלעי
    20/02/2009

מאחר והועדות הרפואיות אינן "מטעם" המוסד לביטח לאומי, אז כפי שלך שמורה הזכות לערער על החלטה של הועדה, גם להם קיימת הזכות.

זכותך להגיש ערעור לבית הדין בשאלת חוק בלבד ונראה שזה המקרה.

אם מצבך מחמיר, שמורה לך הזכות גם להגיש בקשה להחמרת מצב.

יתכןן והתאונה בה נפגעת בעבודה, מקימה לך זכות לתבוע מעביד או גורם שלישי ולהיפרע כל נזקיך ויש לבדוק זאת.

הינך מוזמן לפנות אלי בשאלות נוספות בכדי שאוכל לבחון את מצבך ולתת לך עצות מדויקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו