מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מקופה לקופהדניאל08/03/2009
אני בן 63 ומבוטח כל חיי הבוגרים, ביחד עם בת זוגתי, בקופת חולים מסוימת. בשל אי אישור תרופה להורדת כולסטרול (ליפיטור) הממומלצת לגבי על ידי הקרדיולוג המטפל בבית החולים, אני שוקל לעבור קופה ביחד עם בת זוגי ושני ילדיי הבוגרים. (כל הארבעה אנשים עובדים, החייבים בניכוי מס בריאות) האם מעבר כזה כרוך באובדן זכויות רפואיות? האם יש גיל מסוים שמעבר לו לא מומלף ליזום צעד כזה? מה יהיה על הביטוחים המשלימים? האם תוכלו לפרט אלו דברים כדאי לבדוק במקרה של מעבר כזה? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופת חולים
מעיין רוגל08/03/2009שלום דניאל,
לפני שאתה ממהר לעבור קופת חולים אני ממליצה לך לבדוק האם בקופת החולים הזו אכן תקבל מימון לתרופה עליה אתה מדבר. כמו כן יש לבדוק האם תרופה זו כלולה בסל התרופות, ואם היא כלולה, מדוע מסרבים לממן לך אותה. במידה והתרופה כלולה בסל התרופות, או במידה ואינך יכול לקחת תרופה מקבילה הכלולה בסל ואתה זקוק לתרופה זו ספציפית, ניתן לנסות לפנות לועדת חריגים, ולעיתים אף להגיש תביעה בבית משפט.
אם התרופה אינה בסל לא יהיה שינוי בין קופות החולים, הסל הוא זהה. יתכן שהתרופה נכללת בסל שירותים נוספים שנותנות קופות חולים מסויימות במסלולים מסויימים.
מידע מדוייק לגבי הזכויות הייחודיות, תהליך המעבר, וכו' אני מציעה לך לבקש מקופת החולים אליה אתה רוצה לעבור, להם יהיה אינטרס לעזור לך לעשות את המעבר בצורה טובה וחלקה.
אבל כאמור - לפני המעבר, אני מציעה לך לבחון את השאלות שציינתי כאן. במידה ואתה צריך סיוע נוסף, ייעוץ וסיוע מול ועדות חריגים וכן הלאה אתה מוזמן לפנות לעמותה (עמותת קרן דולב לצדק רפואי) - באמצעות פרטי ההתקשרות המצויינים בפורום או בטלפון
054-6665442
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערעור על דחיית בקשה לתרופה
דניאל08/03/2009תודה רבה על התשובה המהירה והמחכימה. אף אחד בקופת החולים בה אני חבר לא טרח לעדכן אותי שקיימת ועדת חריגים למקרים כאלו. לשאלותייך, מדובר בתרופה המאושרת בסל הבריאות לטיפול בכולסטרול. כיוון שהיא יקרה יותר מתרופות ישנות יותר מקבוצת הסטטינים, קופת החולים הגדולה בה אני חבר, עושה שמיניות באוויר על מנת לא לאשר אותה למבוטחיה... בכל מקרה, כיוון שהתרופה מומלצת חד משמעית לגבי על ידי הקרדיולוג המטפל בבה"ח, מנוי וגמור עמי לא לוותר עליה ולא להסתפק בתחליף זול שעושה רק את חצי העבודה. במקרה הגרוע, אקנה אותה בעצמי, אבל ידוע לי שבקופה מסוימת כן נוהגים לאשר אותה. שוב תודה על המידע, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע בפניה לועדת חריגים
מעין רוגל09/03/2009הי דניאל, בעקבות פעילות עמותת קרן דולב נקבע תקדים לפיו יש לחולים זכות ייצוג על ידי עורך דין בועדות החריגים. דבר זה קריטי, ויכול להוות את כל ההבדל בין קבלת התרופה בועדת החריגים לבין דחיה על הסף. עמותת קרן דולב, בה אני פעילה, מספקת ייעוץ וייצוג משפטי בחינם. אני מציעה לך בחום להרים טלפון למספר שצירפתי, שם תקבל מענה על ידי אחראית פניות הציבור שלנו, והיא תשדך לך עורך דין מהצוות המשפטי שיוכל לבחון את המקרה, לסייע לך בתהליך ולייצג אותך במקרה ההצורך. בכל מקרה בהצלחה מעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?