שאלה בדבר זכויות רפואיות ומעסיקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בדבר זכויות רפואיות ומעסיקים
    דפנה
    25/03/2009

שלום רב,

לפני כ- חמישה חודשים אובחן אבי (בן 60) כסובל מלימפומה של העור (סוג של סרטן העור). כרגע אנחנו נמצאים בתהליך שבו אבי לומד לקבל את הבשורה הקשה. המחלה מצריכה סדרה של טיפולים עד להשגת הפוגה וחוזר חלילה. את המחלה לא ניתן לרפא כלל אבל כן ניתן לשלוט ע"י סדרות של טיפולים. שאלותיי הם:
    1. אבי עובד בחברה מסויימת כבר כמה שנים טובות ושאלתי האם הוא אמור לדווח על דבר המחלה? חששותיי הן שברגע שהם ידעו על המחלה הם יפטרו אותו במיידית. למרות המחלה שמתבטאת בעור בלבד אבי בכושר טוב ומסוגל לעבוד כרגיל. מה קורה לגבי הימים בהם הוא אמור לצאת לטיפול? האם זכאי להחזר כספי מביטוח לאומי?
    2. מה הן הזכויות הרפואיות המגיעות לו ע"פי חוק? אבי מקבל טיפול מאוד מקצועי על ידי מומחה באחת המחלקות הטובות בארץ. אודה על כל עצה בעניין.
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בדבר זכויות רפואיות ומעסיקים

עו``ד בועז אלקלעי
    25/03/2009

ראשית אני מאחל לאביך החלמה מהירה.

לא אני הוא זה אשר צריך לומר לך אם ספר על המחלה במקום העבודה אם לאו. במידה ואביך יאלץ לצאת לטיפולים רפואיים אינטנסיביים המעביד יידע מהר מאוד.

תשומת ליבך כי נושא פיטורים בסיטואציה כזו גורר עימו הוצאות כלכליות רבות למעביד.

אני הייתי מדווח לביטוח הלאומי על המצב ולאחר שאבא יבדק, יקבעו מסמרות לגביו בין אם באופן קבוע ובין אם זמני.

לגבי "זכויות רפואיות" השאלה כללית מדי ונשאלת השאלה למה אביך זקוק שאינו מקבל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו