זכויות הביטוח הלאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות הביטוח הלאומי
    אביבה דוידוב
    19/04/2009

אבקש לדעת האם מגיעות זכויות כלשהן מהביטוח הלאומי לגבי מי שחלה וקבל התקף לב ועבר בעקבות כך 2 צינתורים. מדובר בפנסיונר שאינו עובד ואינו מקבל פנסיה שהיא פרט לקיצבת זיקנה של הביטוח הלאומי. תודה - אביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות הביטוח הלאומי

הוספת תגובה

• מענה לאביבה לגבי זכויות בטל"א

דורון כץ
    20/04/2009

למרות שעיסוקי יותר קשור לבתי אבות יש לי ניסיון רב כעו"ס בתחום. ראשית הייתי ממליץ לך לפנות לשירות הסוציאלי של ביטוח לאומי, אני יודע לפחות באזור מגורי בצפון הן אדיבות ויכולות לעזור. לגבי שאלתך: ביטוח לאומי נותן עזרה לאדם על פי שני מבחנים במסגרת חוק סיעוד והם מבחן הכנסות ומבחן תיפקודי. למרות שביטוח לאומי בפניה לחב"ס(חוק ביטוח סיעודי) מקבל פירוט על הרקע הרפואי, את העזרה הוא קובע על סמך בדיקת אחות מטעם בטלא שמגיעה לבדוק לאחר הגשת בקשה לעזרה. חשוב לציין שהעזרה אינה כספית אלה עזרה בעין של מטפלת/מועדון/לחצן מצוקה/שירותי כביסה. הליך הפניה יכול לקחת כחודשיים אך אני ממליץ לפנות קודם לחברת סיעוד באזורכם שיעזרו עם הטפסים והפניה לבטל"א ולעיתים הם נותנים עזרה המכונה "טרום סיעוד" של שעה ביום מטפלת על חשבונם עד קבלת מענה מבטל"א.(לניצולי שואה ישנם עוד אפיקים שאפשר לפנות)
    לגבי עזרה בכסף: כפי שידוע לי קצבת נכות מקבלים רק לפני גיל הפרישה, האם האדם מקבל חוץ מקצבת זקנה השלמת הכנסה? בכל אופן תפני לשירות הסוציאלי בביטוח לאומי למצות את זכויותיכם, לעיתים הם יכולים לעזור גם בדרכים לא פורמליות כגון קרנות לעזרה.
    אשמח לעזור לך גם טלפונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו