האם מותר למתמחה לנתח ללא רופא מומחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר למתמחה לנתח ללא רופא מומחה
    hubh
    03/06/2009

שלום !
    בתחילת מכתבי אודה על תשובתכם המהירה מאחר ואישתי עדיין מאושפזת בביה"ח .
    היום בבוקר אשתי עברה ניתוח החלפת שתלים בחזה לאחר שאחד מהם התפוצץ ובשני נראה קרע (בבדיקות מקדימות) הניתוח בוצע בביה"ח שיבא , לתדהמתנו הניתוח בוצע רק בשד אחד!
    והרופה המנתח היה מתמחה ורופא עוזר היה גם הוא מתמחה (לא הרופאים שנפגשנו איתם קודם),
    בתשובה לשאלתנו מדוע לא נותחו שני השדיים כפי שהיה כתוב בכל המסמכים וההפניות וכפי שהיה כתוב גם בטופס אישפוז לפני ניתוח ענה הרופא: לא הבנתי שצריך בשניהם ואת לא הבנת אותי נכון .
    שאלותי :
    א. האם מותר למתמחה לנתח לבד ללא רופא מומחה בחדר הניתוח ?
    ב. האם לזה קוראים רשלנות רפואית ? ומה ניתן לעשות בנידון ?

בתודה ובברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רשלנות בניתוח

מעיין רוגל
    04/06/2009

שלום יוני,
    דבר ראשון עליך לאסוף כמה מידע שאתה יכול על הניתוח ועל מה שלמעשה קרה שם כדי שתוכל להחליט על דרך פעולה להמשך.
    דרוש מהמחלקה או מחדר הניתוח את דו"ח הניתוח, אתה רשאי לראות אותו. שם תוכל לראות גם את ההנחיות המפורשות לפני ניתוח וגם מי היה נוכח.
    כמו כן, פנה אל מי שאמר לך שהיו נוכחים בחדר רק מתמחים, קח את שמו ואת פרטיו להמשך.
    כאשר אלו יהיו בידיך, אנא פנה אלי בחזרה ונמשיך משם

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובה- יוני

יוני
    04/06/2009

מעיין שלום - תודה על תגובתך המהירה .

א. אתמול בלילה ראיתי את התיק - בו היה טופס אישפוז לפני ניתוח ( האחות הבהירה לי שאסור לה להראות לי ואים אני רוצה אני מוזמן לגשת ל- "רשומות" , העיון היה בחטף כאשר האחות עומדת לי על הראש).
    שם כתוב בפירוש דו"צ, שתלים, וכו' הכל בלשון רבים עדיין ישנם סימני הציור על גופה של אישתי בשני הצדדים - מה שמראה שמישהוא אכן הבין שמדובר בשני הצדדים.
    שמות הרופאים המנתחים מופיעים בראש הטופס, כאשר שמו של המתמחה רשום כמנתח ראשי.

ב. האם מותר לי עפ"י חוק לקחת את המסמכים ולצלם אותם - כבר שמעתי על מקרים שטפסים מסויימים נעלמו מהתיק הרפואי ( עד שזה יגיע לרשומות רפואיות )/ או שכתבו טופס חדש.

ג. אני עדיין מפחד לעשות בלגן כי אישתי בכ"ז עדיין מאושפזת - והיא די בידיים של הרופאים שם.

אודה על תשובתך בהקדם.
    אם תוכלי לפרסם את מס הטלפון שלך כדי להקל על הדברים אשמח מאד

נ.ב. אם את כזאת מהירה ויעילה הרווחת לקוח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו