מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CTהילה10/06/2009
שלום,
לפני שנתיים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, מאז טופלתי באמצעות פיזיותרפיה, שיאצו ותרפיה מנואלית. בוצאו לי בדיקות של מיפוי עצמות, אולטרה סאונד, רנטגן וכו' אך לא נמצאו שברים או פגיעות כלשהן. ובכל זאת עד היום אני סובלת מכאבים באזור הצוואר האגן והאמה. ביקשתי מהאורטופד שלי הפנייה ל CT על מנת להיות בטוחה שאכן אין פגיעה, כדי להיות שקטה עם עצמי. האורטופד אכן נתן לי הפנייה, אך הקופה (מכבי) לא מוכנים לאשר לי את הבדיקה למרות ההפנייה, בטענה כי אני לא עומדת בקריטריונים לביצוע הבדיקה (למשל במקרים של חשש בצורך לניתוח וכו'). בנוסף הסברתי להם כי מבחינת עלות הבדיקה, אין לי בעייה לממן אותה אם אצטרך.
השאלה היא האם הם יכולים לעשות זאת? האם זוהי זכותי לקבל את הבדיקה לאחר שקיבלתי לכך הפנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
עו``ד בועז אלקלעי10/06/2009בדיקות CT נערכות בדרך כלל במכונים חיצוניים ולא במסגרת הקופה. ההנהלה בוחרת אם לאשר את הבדיקה אם לאו. אני מציע כי תפניבכתובים לגורם הרלבנטי בקופה ותשטחי טענותייך, עפ"י רוב זה יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני בלבד
שאלת תם10/06/2009אם את מוכנה לממן את עלות הבדיקה - את יכולה להרים טלפון לכל מכון בארץ, כולל אלה שבבתי החולים, ויעשו לך את זה תמורת תשלום רק עפ"י ההפניה ולא צריך שום דבר מהקופה.
כמו כן אם יש לך ביטוח רפואי פרטי, זה בד"כ מכסה את רוב העלויות של בדיקות דימות פרטיות.
כמובן שלא בהכרח הייתי רץ לבזבז את כספי - אבל אם זה לחוץ לך, תשקלי.
מכבי לא רצו לעשות לי MRI אלא רק CT שזה הרבה יותר זול, והרבה יותר קרינה. שילמתי על הMRI בעצמי בדיוק בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?