טיפולי פוריות בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות בעבודה
    הילה
    30/09/2009

בוקר טוב... אבקש לשאול שאלה....
    אני עובדת במקום עבודתי שנתיים בדיוק. החודש (לצערי) בעלי ואני מתחילים טיפולי פוריות.
    מאחר ואני יודעת כי הדבר כרוך בהעדרות רבות מהעבודה.
    מאחר וכך דיברתי אתמול עם המעסיק שלי בצורה פתוחה וגלויה כי אנו בתחילת התהליך פרטתי במה כרוך העיניין אמרתי כמובן שאנסה לצמצם העדרות מהעבודה כמה שאפשר.
    ברצוני לדעת מבחינת חוקית הבוס שלי יכול לעשות לי פתאום הפתעות?? כמו למשל לסיים העסקתי.
    באופן כללי אני מרגישה בטוחה במקום עבודתי אך הבוס שלי ידוע בהפתעות שלו.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות בעבודה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות בעבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    03/10/2009

שאלתך נוגעת לדיני עבודה אך בכל מקרה אנסה שלא להשאיר אותך "באוויר".

למעביד מותר לפטר עובד (למעט חריגים קטנים מאוד), אך ברגע שהוא עושה כן חובתו לשאת בכל הפיצויים הקבועים בחוק.

כמו כן, על פי רוב, ביצוע טיפולי פוריות לא מונע מלעבוד באופן רציף למעט ימי הטיפולים עצמם.

חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות - אסור לפטר עובדת בטיפולי IVF

לימונית
    16/10/2009

אובדת עצות ולעו"ד שלום,

אסור לפטר עובדת בטיפולי הפריה חוץ גופית!!! על פתי תקנות חוק עבודת נשים.

להלן הקישור לתקנות הקשורות לחוק עבודת נשים, מתוך אתר הכנסת :

תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון), התשנ"א-1990 :

"בתוקף סמכותי לפי סעיף 7(ג)(4), (ג1), ו20- לחוק עבודת נשים, התשי"ד1954- (להלן - החוק), אני מתקין תקנות אלה:

1. הגדרה

בתקנות אלה "סדרה טיפולית" - סדרה של טיפולים בהפריה חוץ גופית, בין באשפוז ובין בטיפול אמבולטורי לרבות ימי המנוחה הכרוכים בסדרה כאמור.

2. תקופת היעדרות של העובדת (תיקון: תשנ"א)

תקופת היעדרות של עובדת לענין פסקה (4) לסעיף 7(ג) לחוק, לא תעלה בכל סדרה טיפולית על המפורט להלן, ובלבד שלא יהיו יותר מארבע סדרות טיפוליות בשנה:

(1) במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים - שישה עשר ימים;

(2) במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים - עשרים ימים.

3. תקופת היעדרות של עובד

תקופת היעדרות של עובד לענין סעיף 7(ג1) לחוק, לא תעלה על שנים עשר ימים בשנה."

1 ק"ת תשנ"א, 150, 212.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

מעיין רוגל
    17/10/2009

הפורום הזה הוא פורום ייעוץ מקצועי ואבקש לא להשאיר בו תגובות של ייעוץ מבלי להזדהות בשם מלא. למרות שאני מעריכה את הידע שלך ואת הנכונות שלך להעביר אותו הלאה חשוב לי שתגובות כאלו ינתנו באחריות ועם גב.

תודה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו