תביעת אובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעת אובדן כושר עבודה
    מרק
    20/01/2010

ברשותי פוליסת ביטוח מנהלים למקצועות הצווארון הלבן.
    נכון לעכשיו אני שוקל להגיש תביעת אובדן כושר עבודה עקב מצבי הבריאותי.
    בהקשר לכך ישנן מספר דברים שארצה לוודא:
    1. במידה ואחשב כמי שאיבד באופן מוחלט את כושר עבודתו במקצוע הנוכחי, האם אוכל לעבוד שלא על פי מקצועי (בעבודה אחרת) ואיך הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?

2. במידה ואחשב כמי שאיבד באופן חלקי את כושר עבודתו,
    האם אוכל להמשיך לעבוד במקצוע שלי במשרה חלקית ואיך הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?
    האם אוכל לעבוד שלא על פי מקצועי ,במידה וכן, כיצד הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תביעת אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• תביעת אובדן כושר עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    21/01/2010

שלום מרק !

יש לי הרגשה שאתה קצת "מפספס" ואני אסביר.

פוליסת אובדן כושר עבודה סטנדרטית קובעת כי בכדי לקבל קצבה הינך צריך להיות במצב של איבוד כושר השתכרותך ב-75% למקצוע בו עבדת עובר לאי הכושר או לכל עיסוק סביר אחר.

אין אמצע, יש שחור או לבן... ותאמין לי שאני מנהל מלחמות רבות וגדולות כל יום בבתי המשפט על הסעיף הזה...

לכן התשובה לשאלתך הראשונה בראי של חברת הביטוח בלבד, היא כי יש השפעה.

לגבי שאלתך השנייה, הרי שיש לבדוק כי קיימת לך בפוליסה רכיב של פיצוי בגין איבוד כושר עבודה חלקי כי אם לא, אזי אינך זכאי לכל קצבה מחברת הביטוח.

אני ממליץ לך לפנות בצורה מסודרת לעו"ד כי אם קיימת בעיה רפואית הגורמת לאיבוד כושר העבודה יש להגיש תביעה מושכל.

הינך מוזמן לשאול שאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו