שאלה בנושא החזר כספי בזמן המחלה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא החזר כספי בזמן המחלה.
    דיאנה
    07/03/2010

שלום רב, בתחילת ספטמבר גילו אצלי גוש סרטני בבטן ונותחתי באותו חודש. הייתי בבית 4 חודשים. במהלך חודש וחצי קיבלתי תשלום של ימי המחלה ממעסיק ולאחר מכן חודשיים לא קיבלתי שום דבר. לאחר תקופת ההמתנה של 90 יום הגשתי מסמכים לביטוח לאומי וקבעו לי ועדה רפואית. בוועדה קבעו לי 100% נכות עד לתאריך בו חזרתי לעבודה עד 10.1.10 ו 74 % לאחר מכן. לגבי התשלום של חודשיים שלא קיבלתי משכורת נאמר לי שלא מגיע תשלום במהלך ה 90 ימים הראשונים. אני לא יודעת למה, אבל זה לא נראה לי הגיוני שאדם יהיה בחופשת מחלה שאושרה על ידי רופא תעסוקתי ולא יקבל שום שכר משום גורם. תוכלי בבקשה להגיד לי מה אומר החוק?
    תודה מראש דיאנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנושא החזר כספי בזמן המחלה.

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

לצערי החיים לא תמיד הוגנים.

אולי היית צריכה להגיש תביעה לקבלת "דמי תאונה" (למרות שאמור בשאלתך לא מתואר כתאונה. דמי תאונה בביטוח הלאומי מכסים 90 ימי מחלה.

במסגרת נכות כללית ובמסגרת ביטוחים שונים יש מעין תקופת המתנה ש/ל 90 יום לפני שמתחילים לשלם.

יש לך ביטוח פרטי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו