הוכחת RSI בתביעת אובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוכחת RSI בתביעת אובדן כושר עבודה
    מרי
    08/03/2010

שלום,

אני מתכנתת במקצועי. סובלת מזה כחצי שנה מואריאציה כלשהי של RSI. פוטרתי מהעבודה וכעת אני מנסה לתבוע ביטוח אובדן כושר עבודה. בינתיים הצלחתי לקבל אישורים מאורתופד הקופה ורופא תעסוקתי על אי כושר עבודה, אבל רק למשך 3 חודשים - לא מספיק לחברת הביטוח.
    כעת האורתופד טוען שאין לו סמכות לקבוע אובדן כושר והרופא התעסוקתי טוען שאני יכולה לחזור למעגל העבודה אבל לא הרבה שעות מול מחשב, חו"ד שכמובן תכשיל אותי בתביעת הביטוח. בנוסף הרופא התעסוקתי של הקופה לא מוכן להמשיך לטפל בי כי אני מובטלת וצריכה לפנות ללישכת התעסוקה, מה שיגרור אחריו סחבת נוספת של חודשים ארוכים וכנראה יגמר באותה תגובה מן הרופא.
    אני סובלת מאוד מהמחלה ומאוד מוגבלת בכל פעילויות היומיום, כל שכן בעבודה מול מחשב, אבל מההתרשמות שלי מהמידע שמצאתי ברשת אין שום כלים דיאגנוסטיים להוכיח את המחלה! הדבר היחיד הוא הדיווח של החולה, אבל על סמך זה אף אחד לא מוכן לקבוע אובדן כושר עבודה.

השאלה היא כיצד אוכל להוכיח שאינני מסוגלת לעבוד ולקבל את הביטוח?
    האם יש בארץ מומחה שמטפל בתופעות הקשורות ל-RSI ושיאמין לי שאני לא מתחזה?

תודה!
    מרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוכחת RSI בתביעת אובדן כושר עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

בתשובתי אתייחס לתביעה כנגד חברת הביטוח.

אובדן כושר עבודה מוגדר עפ"י רוב כאיבוד יכולת התעסוקה במעל 75% למקצוע בו עבדת טרם האירוע ולכל עיסוק סביר אחר המתאים לניסיונך והשכלתך (יש לבחון את הפוליסה הספציפית שלך).

יש תקופת המתנה של 90 יום בטרם מתחילה חברת הביטוח לשלם.

לצורך תביעה כנגד חברת הביטוח אינך זקוקה לחוו"ד של רופא תעסוקתי , אולי עדיף לך לקבל חוו"ד מרופא פרטי שגם יבדוק אותך באותה הזדמנות.

בכל אופן התשלום איננו אוטומטי ויכול להיבחן חודש בחודשו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו