נפיה כתאונת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיה כתאונת עבודה
    אילנה
    19/03/2010

שלום רב!
    לפני כחודש וחצי נפלתי ברחוב על מדרכה שבורה, ושברתי את היד ב-3 מקומות. אני מגובסת ל-3 חודשים. הנפילה היתה ביום שישי אחרי העבודה, בדרכי מהעבודה. אך לא הלכתי ישר הביתה. בעלי אסף אותי, ויצאנו מהעבודה לצעידה (ספורט), בשכונה של העבודה (שזו גם השכונה בה אני גרה). בדרכי חזרה מהצעידה, נפלתי על המדרכה. כאב לי מאוד, אך נסעתי למיון רק למחרת, ביום שבת, כשהכאבים לא עברו, אלא התגברו. במיון התקבלתי, אך לא אמרתי שזו תאונת עבודה, כיוון שזה לא קרה בעבודה. רק אחרי כמה זמן, חברה אמרה לי שזו בעצם תאונת עבודה. במיון סיפרתי שנפלתי ברחוב. גם לרופאת המשפחה סיפרתי שנפלתי ברחוב אחרי צעידה ספורט. לא קישרתי זאת עם העבודה.
    שאלותי:
    האם זו תאונת עבודה?
    אם כן, מה עלי לעשות כדי לקבל זאת כתאונה?
    האם אפשר לשנות את המכתב במיון לתאונת עבודה? האם לגשת למיון לשנות?
    אמרתי למעסיק (משרד החינוך) שנפלתי ברחוב. אך לא ציינתי שזו תאונת עבודה. האם ניתן לשנות זאת?
    תודה על היעוץ וחג שמח!
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיה כתאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/03/2010

כאשר תאונה מתרחשת בזמן החזרה מהעבודה, הרי שמדובר בתאונת עבודה, אלא אם כן יש "סטייה של ממש". יש לבחון את המקרה שלך ולראות אם מדובר בסטייה של ממש או שניתן לשייך זאת לתאונת העבודה.

רשמת בשאלה כי נפלת על מדרכה שבורה, האם צילמת את המקום ?

אם מדובר במפגע משמעותי - קיימת לך זכות תביעה מול העירייה ובסופו של דבר את יכולה לקבל את הפיצוי גם מחברת הביטוח של העירייה.

אין כמובן מניעה לקבל חלק יחסי מהביטוח הלאומי וחלק מחברת הביטוח אם מדובר בתאונת עבודה.

במקרים רבים מהסוג הזה, אנו, עורכי הדין יושבים עם הלקוחות מבררים את נסיבות העניין ומחליטים על הדרך הנכונה ביותר.

זה מה שאני ממליץ לך לעשות ויפה שעה אחת קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו