מהם הזכויות שלי בתור חבר קופת חולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהם הזכויות שלי בתור חבר קופת חולים
    בואדר מרקו
    01/06/2010

שלום רב !
    אישתי ילידת 1956 וחברה בקופת חולים לאומית, לפני כ-6 חודשים נפלה בחצר הבית ושברה את פיקת ברך של רגל שמאל. היא עברה ניתוח ,הייתה מגובסת במשך חודש ולאחרונה מקבלת טיפולי
    פיזוטרפיה , והידרוטרפיה. לאחר 20 טיפולי הידרותרפיה החליטה הנהלת קופת חולים לאומית שהיא מפסיקה את מימון טיפולי ההידרותרפיה.
    שאלתי מה אנחנו יכולים לעשות ? למי אנו יכולים לפנות על מנת להמשיך ולקבל מימון מקופת חולים לאומית לשיקום הרגל ? האם הפסקת מימון הטפולים הוא חוקי ?

אשמח לקבל את חוות דעתכם , מרקו גילון ד.נ. משגב 0526-973216 תודה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולים מקופת חולים

מעיין רוגל
    01/06/2010

שלום מרקו,
    השאלה הראשונה היא האם הטיפולים ניתנו מכוח סל התרופות או מכוח ביטוח משלים כלשהו בקופת החולים שלכם, את הדבר ניתן לברר במוקד השירות של הקופה.
    לאחר מכן יש לבדוק מה נהלי הביטוח המשלים / או לחילופין מה קבוע בסל הבריאות. גם את הבירור הזה ניתן לעשות מול מוקד השירות.
    ישנם סוגים מסויימים של טיפולים שמוקצבים למספר מסויים בכל שנה, או לכל מקרה. וקופת חולים מחוייבת לממן רק את מספר הטיפולים הקבוע בסל או בביטוח המשלים.
    אני מציעה לכם לברר מולם מה האפשרויות העומדות בפניכם.
    אם יש פער בין מספר הטיפולים המוקצב על פי הסל או על פי הקופה לבין מספר הטיפולים שאשתך קיבלה בפועל אתה מוזמן לפנות לכאן שוב וננסה לראות איך נוכל לעזור הלאה.

רפואה שלמה
    מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי קופת חולים

בואדר מרקו
    02/06/2010

ראשית אני ממש מודה לך על התשובה המהירה והעינינית והמיקצועית , השאלה שלי בגדול כחבר קופת חולים משלים זהב מקסימום שמשלם כל כך הרבה כסף מידי חודש בחודשו חוץ מניכוי מס בריאות בתלוש המשכורת. אני משלם עו כ-380 ש"ח, כרגע אני זקוק להמשך טיפולים לשיקום רגלה של אישתי , אותי זה לא מעניין מה ההקצבה שלהם, אני לא ניצלתי (ואני מקווה שלא אנצל)את שירותי קופת חולים במשך שנים רבות .לדעתי ישנו כאן פגם, ישנו שיקול כספי מצד קופות החולים, וזה לא נכון להמשיך ולהתנהל בצורה כזאת. כרגע אני צריך המשך טיפולים מה אני עושה ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים

מעיין רוגל
    02/06/2010

הי מרקו,
    בסל הבריאות, כמו גם בסלים הפנימיים הקשורים לביטחים המשלימים יש עניין של הקצבה מסויימת של טיפולים ובדיקות לכל מטופל בכל שנה / רבעון. אם לא ניצלת את הזכויות האלו, לא ניתן לצבור אותן. לדוגמה - בכל קופת חולים יש מספר ביקורים אצל רופא משפחה שניתנים בכל רבעון ללא תשלום, גם אם במשך שלוש שנים לא ביקרת אצל הרופא שלך, עדיין מספר הביקורים קבוע.
    כך גם בטיפולים שיקומיים ואף בטיפולים תומכים לחולים במחלות כרוניות קשות. יש מספר מסויים של טיפולים להם כל מבוטח זכאי, אם מכוח הסל ואם מכוח הביטוח המשלים. אם הגעת למכסה קופת חולים אינה מחוייבת לסק לך את השיורתים האלו על חשבונה. אך במקביל קופות החולים מציעות בדרך כלל טיפולים בתשלום. כלומר - יתכן שהמשך הטיפול השיקומי יאלץ להיות בתשלום.
    אני מציעה לכם לברר מול מוקד השירות. יתכן שאם תוציאו הפניה מסויימת של הרופא המטפל תוכלו לקבל טיפולים נוספים על חשבון הקופה, אך גם יכול להיות שלא.
    לכן כדי שתוכלו לקבל החלטה אני בהחלט מציעה לברר מול מוקד השירות ומול הרופא המטפל מכוח איזה סל מקבלת אשתך את הטיפולים, כמה טיפולים מגיעים לה, ולפי כמה זמן מחושבת הזכאות שלה, האם הפנייה מרופא תוכל לזכות אותה בטיפולים נוספים מהקופה, וכן, כמה יעלו לכם טיפולים נוספים אם הקופה לא מממנת אותם.
    אתה מוזמן כמובן להישאר איתנו בקשר ואנו נמשיך לעשות כמיטב יכולתנו לסייע.

יום טוב
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים קופת חולים

בואדר מרקו
    02/06/2010

שוב אני מבקש להודות לך על מהירות התגובה , והמיקצועיות .
    יבורכו אנשים כמוך.

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו