שאלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה...
    אמירה
    30/06/2010

צהריים טובים, אבי בן 57 מובטל, חבר בקופת חולים , יש לו מושלם הוא חולה כרוני ברקע עבר מס' אירועים מוחיים , עם יתר לחץ דם ועוד..יש לו המון תרופות שהוא נוטל רציתי לדעת האם לא מגיע לו לקבל עליהם הנחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה כללית

מעיין רוגל
    04/07/2010

שלום לילך,
    שאלתך מאוד כללית ומאוד קשה לי לענות עליה.
    בגדול - כל אזרח מבוטח באחת מקופות החולים, ומתוקף כוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי זכאי לקבל תרופות הכללות בסל התרופות, בהתאם לתנאים שרשומים בסל (סוג המחלה / מצב, גיל, תרופות בהתוויה הנכונה וכו') ובתנאי שנרשמו לו על ידי רופא מטפל. בעניין הזה אין שום הבדל בין מבוטח שהוא מובטל או מליונר, החוק מבוסס על תפיסה שוויונית של כלל האזרחים ללא הפליה כלשהי.
    כל התרופות המותתות בסל התרופות ניתנות בהשתתפות עצמית של המבוטחים, (לעניין הזה יש חריגים בודדים, למשל חולי סרטן), גובה ההשתתפות העצמית נקבע על ידי קופות החולים בהתאם למגבלות שקובע משרד הבריאות. גם ההשתתפות העצמית היא קבועה.
    קופות החולים יצרו את השב"נים, שירותי בריאות נוספים, או כמו שאנחנו מכירים אותם - ביטוחים משלימים - כללית מושלם, פלטינות, מכבי מגן זהב וכן הלאה. השב"נים ניתנים במסגרת קופות החולים אך הם למעשה ביטוחים פרטיים, שתנאי הפוליסה שלהם נקבעים על ידי קופת החולים, ולכן יש הבדל בין השב"נים השונים. כדי לדעת את התנאים שנותן השב"ן בו הוא מבוטח יש לפנות לקופת החולים ולבקש מידע.
    מחיר התרופות שהוא משלם נקבע על ידי ההרכב של ההשתתפות העצמית ועל ידי התנאים של השב"נים, ובכך הוא זהה למחיר שישלם מבוטח אחר במצב זהה.
    למצבים בריאותיים שונים ניתנות הקלות ותשלומים על ידי ביטוח לאומי ומס הכנסה, וכדי לקבל פרטים על כך אני מציעה לך לבדוק את הנושא מול ביטוח לאומי, או לקבל ייעוץ משותפי לניהול הפורום.

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף לתשובה וגם לשאול..

סוזן
    13/07/2010

יש למשל במכבי -קרר שעוזרת במקרים חריגים,יש עמותת חברים לרפואה שמחלקים תרופות...
    אם אבל יש לכם עוד פתרונות גם אני ישמח לשמוע -כי כרגע המצב לא מושלם גם במקומות שהזכרתי אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירגונים נוספים

מעיין רוגל
    13/07/2010

שלום גילה, אני לא לגמרי מבינה את השאלה שלך ואשמח אם תבהירי למה התכוונת.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו