האם יש טעם ללכת לבית דין לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש טעם ללכת לבית דין לעבודה
    פאר
    28/07/2010

שלום.
    הייתה לי תאונת עבודה שבועדה הרפואית בביטוח לאומי נקבע לי 0% וכן גם בועדת הערער .
    מאחר והתאונה היא גם תאונת דרכים חברת הביטוח נתבעה בבית המשפט ושם קבע מומחה מטעם בית המשפט כי הנכות שלי היא 5% ,
    חוות דעת זו (5% ) הצגתי בועדת הערער + חוות דעת זהה (5% ) של מומחה של חברת הביטוח אבל הרופאים בועדה ציינו ששתי חוות הדעת צורפו אבל בסיכום לא התיחסו להם (האם מקבלים או דוחים את חוות הדעת והסיבה לכך פשוט טענו שחוות הדעת שהגשתי לועדה הראשונה בגובה 10% ישנה ולא מתאימה למצב היום .
    שאלתי :
    1. האם יש כאן מקום לפנות לבית הדין לעבודה גלל זה ?
    2. מה לטעון בבית הדין לעבודה?
    3. האם שווה להשקיע על מנת לקבל אחוזים כה נמוכים שלבסוף לא אבל כלום ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעם ?

עו``ד בועז אלקלעי
    01/08/2010

אנסה לעשות לך סדר "בבלאגן"...

מומחה של בית המשפט קבע 5% וזהו שיעור הנכות עליו יתבסס הפיצוי מחברת הביטוח.

כל סכום שהיה מתקבל מביטוח לאומי אגף נכות מעבודה, היה מנוכה מסכום הפיצוי אותו שעתיד היה להתקבל.

ערעור לבית הדין הינו בשאלות משפטיות בלבד והטענות לא יכולות להיות רופא א' קבע לי 10% ורופא מטעם הועדה קבע לי 0% .

יתרה מכן, 5% נכות צמיתים לא מזכים בפיצוי מהביטוח הלאומי (9% ומעלה כן) ועל כן גם אם תצליח ויקבעו לך 5% נכות כמו שקבע מומחה בית המשפט, אזי לא עשית כלום לכן לא כ"כ בטוח שהמלחמה במקרה זה מוצדקת.

אם לצורך העניין הערעור בבית הדין יצליח והתיק יוחזר לועדה רפואית שתקבע 10% נכות, הרי שהסכום שיתקבל מהביטוח הלאומי ינוכה מהפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח, כאמור לעיל, ויש לקחת את הדבר במסגרת השיקולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו