מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות שביטוח לאומי לא מוכן לכסותפאר02/08/2010
שלום .
במסגרת תאונת עבודה שהייתה לי אני מקבלת תרופות שחלקם המוסד לביטוח לאומי מכסה כספית וחלקם אינו מוכן לכסות בטענה שהם תרופות מניעה ולא בגין התאונה .
תרופות האלה התחלתי לקחת בגין התאונה ולאחר התאונה ולא לקחתי כאלה לפני התאונה .
התרופות לא זולות .
מה עלי לעשות , לפנות לבית הדין לעבודה ? או שהסיכוי אפסי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
מעיין רוגל02/08/2010שלום סמדי,
על אילו תרופות מדובר? האם התרופות נכללות בסל הבריאות? האם את מטופלת על ידי קופת החולים או על ידי משרד הבריאות?
ללא תשובות לשאלות האלו, בתור התחלה, לא אוכל לסייע לך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
פאר02/08/2010תודה .
התרופות נמצאות בסל הבריאות ושמם : לפיטור ואיזיטרול את שניהם אני מקבלת עקב אוטם שעברתי ואשר הוכר כתאונת עבודה .
אני מטופל ע"י קופת חולים כללית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
מעיין רוגל02/08/2010הי סמדי,
אני מתקשה להבין את שאלתך. אם התרופות נמצאות בסל הבריאות למצבך, ואת מקבלת אותם מקופת חולים כללית בה את מבוטחת, במחיר ההשתתפות העצמית בלבד, מדוע את זקוקה למימון התרופות על ידי ביטוח לאומי?
אנא פרטי את שאלתך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות בסל
פאר03/08/2010שלום ותודה לתגובתך המהירה .
אני מקבלת בגלל התאונה את התרופות :
אספרין - החזר מלא .
נורמיטן - החזר מלא .
עבור התרופות ליפיטור ואיזירול אני משלמת 67 שקל כל חודש ולא מקבלת החזר כספי .
מדוע אינני יכולה לקבל גם פטור מלא עבור 2 התרופות האלה הרי אני מקבלת אותם בגלל התאונה ולא קיבלתי אותם לפני כן .
הקופה טוענת שהם תרופות מניעה , אני טוענת שמגיע לי החזר מלא עבור כל התרופות גם אם הם מניעה , לא ?
תודה
סמדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתתפות עצמית?
מעיין רוגל05/08/2010שלום סמדי,
קופת חולים רשאית על פי חוק לגבות השתתפות עצמית בתרופות לפי אחוזים ממחיר התרופה. יתכן שעל התרופות שהזכרת את משלמת את ההשתתפות העצמית? אם כך אין אפשרות לעשות משהו בנוגע לכך, הפטור מהשתתפות עצמית מוגבל למצבים מסויימים בלבד.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתתפות עצמית
תומר07/08/2010תודה לתשובתך .
אינני מבינה , על קופת חולים לכסות לי את התרופות שאני מקבלת בגלל התאונה או לא ?
מה הקשר להשתתפות עצמית ?
אני לא משלמת את מלוא הסכום בגלל שאני משלמת ביטוח משלים ולא בגלל התאונה .
כנ"ל לא ברור לי מדוע קופת חולים מכסה במלואו חלק מהתרופות וחלק היקרות הם מתרצים שהתרופות הם תרופות מניעה ,
כעקרון , הם חייבים לכסות לי את התרופות בגין התאטונה או שלא ובאם כן מה עלי לעשות ומי מחליט איזה תרופות מכוסות ואיזה לא , האם יש רשימה כזו .
תודה
סמדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים
מעיין רוגל08/08/2010שלום סמדי.
אם מדובר בתרופות שכלולות בסל הבירואת ומוגדרות בהתוויה שלהן בסל כתרופות למצבך אז לא משנה אם אלו תרופות לטיפול או מניעה, את אמורה לקבל אותן בתשלום השתתפות עצמית בלי קשר לנסיבות.
אם מדובר בתרופות שאינן בסל הבריאות, אז זה כבר תלוי בתנאי הביטוח המשלים ובפוליסה שיש לך וזה למעשה כמו ביטוח פרטי. קופת החולים רשאית במסגרת הביטוח המשלים, שכאמור הוא למעשה ביטוח רפואי שאינו קשור לסל הבריאות, להתוות את הכללים שהיא בוחרת, ולקבוע אילו תרופות ינצתנו ולאילו מקרים.
בכדי שאוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר אצטרך לקבל ממך חומר רפואי ולהעביר אותו לצוות המשפטי של העמותה (עמותת קרן דולב) ושם נוכללבחון האם יש מה לעשות עבורך.
את מוזמנת לעשות את זה באמצעות מייל
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעין
תומר11/08/2010מעין שלום .
שלחתי את המידע הבריאותי המפורט יותר למייל שצירפת לי
תודה
סמדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
מעיין רוגל11/08/2010שלום סמדי,
קיבלתי את החומר והעברתי להתייעצות לצוות המקצועי שלנו, אחזור אליך במייל עד סוף השבוע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?