קצבת נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצבת נכות
    משה
    16/08/2010

שלום, אני בן 21 ולקוי שמיעה מזה מספר שנים.(הלקות נגרמה באופן פתאומי, ולא כתוצאה מפגיעה,תאונה וכדומה)

בשנה האחרונה חלה החמרה במצב השמיעה, והחלטתי להגיש תביעה פעם נוספת (בתביעה הראשונה שהגשתי לפני כ-3 שנים, נקבע לי שיעור של 20%, אבל אז מצב השמיעה שלי היה מעולה יחסית לעכשיו)
    עשיתי בדיקת שמיעה לפני מספר ימים, ורואים את ההבדל הגדול בין הבדיקה הנ"ל, לבדיקה הקודמת שהרופא שקבע לי 20%.

עכשיו לשאלה

1.בשנה האחרונה מאז השיחרור שלי (שירות לאומי) עבדתי במספר עבודות, וכרגע אני מרוויח משכורת לא קבועה (נעה בין 3000 ל4500)- רציתי לדעת האם עצם זה שאני עובד באופן מסודר ומרוויח יחסית בסדר, יכולה להיפגע לי הזכות לקבלת קצבה? האם במצב כזה אני יכול לטעון לאובדן כושר עבודה? (ישנם הרבה סוגי עבודות שלדעתי מצב השמיעה מגביל אותי) האם הרופא יכול להטיח בי שאני מסוגל לעבוד כי ישנם עובדות בשטח, ולפיכך לא מגיעה לי קצבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצבת נכות

הוספת תגובה

• קצבת נכות

עו``ד בועז אלקלעי
    17/08/2010

ראשית עליך לעבור רף רפואי מסוים של לפחות 40 % נכות רפואית כאשר אחד הליקויים הינו מעל 25% או שסך הנכויות שלך הינן בשיעור של 60% ומעלה.
    אח"כ יבדוק הביטוח הלאומי האם הנכויות הללו פגעות בכושר השתכרותך. אם התשובות חיוביות תקבל קיצבה. ברור שככל שהינך מרויח יותר כסף אזי הזכות לקצבה קטנה או מבוטלת אבל הכנסה של 4000 ש"ח שהינה מחצית השכר הממוצע במשק עדיין מתחת לרף ואם תעמוד בקריטריונים לעיל תהא זכאי לקצבה חלקית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו