צירוף נכות מתאונת דרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צירוף נכות מתאונת דרכים
    דורון בן דוד
    05/09/2010

שלום רב,

אני מאושפז במחלקה פסיכיאטרית פתוחה וכעת ממלאים עבורי טפסים לתביעת קיצבת נכות כללית

בנוסף, נקבעו לי בעבר 50 אחוזי נכות עקב תאונת דרכים בה נפגעתי ביד, עליהם שולם לי סכום חד פעמי במסגרת הסכם פשרה בבימ"ש.

שאלותיי:

א. האם בתביעה שתוגש לנכות כללית מתחשבים גם בנכות ביד ומצרפים אותה? האם עליי להגיש על כך מסמכים לביטוח הלאומי?

ב. במידה ובעוד מספר חודשים אחליט להגיש תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה במקום הנכות הכללית(לאחר שתאושר), האם זה אפשרי? עפ"י הבנתי אם תוכר בשלב מאוחר יותר, במסגרת תביעה - תאונת עבודה, אזיי יבוצעו הפרשים בין מה ששולם לי כנכות כללית לבין המגיע בגין תאונת עבודה, האומנם כך?

תודה ושנה טובה

דורון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צירוף נכות מתאונת דרכים

הוספת תגובה

• צירוף נכות מתאונת דרכים

עו``ד בועז אלקלעי
    06/09/2010

אינני יודע מתי הסתיימה הפשרה בבית המשפט ויש לכך משמעות.
    על כל פנים במסגרת נכות כללית הינך יכול לטעון לשלל נכויות לרבות הנכות מתאונת הדרכים.

אציין כי באם המוסד לביטוח לאומי הכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה וקבע את נכותך על 50%, אזי קרוב לוודאי כי הקצבה במסגרת אגף נכות מעבודה תהא גבוהה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו