תרופה מחוץ לסל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה מחוץ לסל
    אדוארד קלימין
    08/10/2010

למעיין שלום
    אני סובל משומנים גבוהים בדם ולאחר התקף לב קיבלתי טיפולים נגד שומנים עד שנמאס וללא תועלת בסוף הליפידולוג שלי שהוא גם מנהל מחלקה החליט לעבור לניאספאן שהיא מחוץ לסל אבל היא בשחרור מושהה וכמובן התופעות לואי שלה פחות מהשאר ,לציין שאני מקבל תרופות נוספות לאחר התקף הלב שיש להם תופעות לואי קשות ואין לי כוח לתופעות לואי של הטרידאפטיב שהקופה שאני חבר בה מציעה .בנוסף הניאספאן נמצא בשלבי אישור מתקדמים של אישורי משרד הבריאות וגם נמצאת בק"ח כללית ובמכבי .
    האם אני יכול לציין את שם הקופה שאני חבר בה בפורום?
    ומה ניתן לעשות בקשר לתרופה,?עולה הרבה כסף.
    בברכה אדוארד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה מחוץ לסל

הוספת תגובה

• תרופה מחוץ לסל - תגובה

מעיין רוגל
    10/10/2010

שלום אדוארד,
    בכל קופת חולים יש גוף שנקרא ועדת חריגים. הועדה הזו נועדה לחולים שהתרופה לה הם זקוקים אינה נמצאת בסל והם מבקשים את מימון הקופה כדי לקבלה.
    יש מספר קריטריונים שנהוגים בכל קופות החולים בועדות החריגים, אך התקנונים והנהלים שונים מקופה לקופה.
    בועדת חריגים ברמת העיקרון נבחן מצבו של החולה הפונה, תגובתו לתרופה, מיצוי חלופות טיפוליות (האם ניסה את התרופות למצבו שכן מאושרות בסל הבריאות), ומה תהיה ההשלכה הכספית של מימון התרופה לחולה הספציפי - מאחר ועיקרון השוויון קבוע בחוק בנוגע לחוק ביטוח בריאות ולקופות החולים, ברגע שמאושרת תרופה מסויימת לחולה אחד כל החולים האחרים במצבו זכאים לאותה התרופה, ולכן נבדק מה היא כמות החולים באותו המצב שתזדקק לתרופה ומה יהיה הנטל הכלכלי על הקופה במידה ותאושר התרופה.
    לועדות חריגים ניתן לפנות לבד, או בייצוג וסיוע של עורך דין או רופא מטעמו.
    כאן העמותה אותה אני מייצגת בפורום נכנסת לתמונה. עמותת קרן דולב לצדק רפואי מספקת את הייעוץ והייצוג המשפטי החל מהשלבים של ועדות חריגים, ואם יש צורך גם הלאה מול בתי המשפט. כדי שאוכל להעביר את המקרה שלך לצוות המשפטי שלנו, ולקבל ייעוץ, אשמח אם תוכל לכתוב לי למייל העמותה כפי שהוא מפורסם בראש דף הפורום, או אם תוכל לפנות טלפונית אלינו, שם נוכל לתת לך מענה אישי וולהדריך אותך הלאה בניהול הפניה לועדה. חשוב לי להזכיר כאן שכל פעילות העמותה נעשית בהתנדבות מלאה, הייעוץ והייצוג המשפטי ניתנים בחינם, והעמותה אף נושאת בעלויות המשפטיות הכרוכות בטיפול בפונה.

רפואה שלמה
    מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו