בחירת ביח ציבורי לניתוח קיצור קיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת ביח ציבורי לניתוח קיצור קיבה
    אפרת
    31/10/2010

שלום
    אני עומדת בכל הקריטריונים המתבקשים היום לביצוע ניתוח שרוול להשמנת יתר, אני מעונינת להתנתח אצל כירורג מסוים בביח רמבם ומבחינתו קבע לי תור לניתוח.
    מאחר ולקופת חולים כללית יש הסדר עם בתי חולים של הקופה שלהן, האם תהווה בעיה להתנתח בביח ציבורי, רמב"ם, והאם בקשתי תענה בשלילה. במידה והקופה לא תאשר לי להתנתח מה יש באפשרותי לעמוד על בחירתי זו, ומה עלי לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחירת ביח ציבורי לניתוח קיצור קיבה - תגובה

מעיין רוגל
    01/11/2010

שלום אפרת,
    כל קופת חולים מחוייבת לספק את השירותים הכלולים בסל הבריאות באיכות זמן ומרחק סבירים ממקום מגוריו של המבוטח. לקופת החולים יש את הזכות לבחור את נותני השירותים באמצעותם היא מספקת את השירות.
    כעיקרון אין סיבה חוקית לחייב קופת חולים לתת שירות באמצעות נותן שירותים שלא כלול בהסדר של קופת החולים, להוציא מקרים חריגים, כגון שירות שכלול בסל ואינו ניתן באף בית חולים הכלול בהסדר של קופת החולים המסויימת וכדומה.

כל הנ"ל, כאמור, מחייב את קופת החולים רק בכל מה שכלול בסל הבריאות. בכל מה שנוגע לשירולתים שאינם בסל הבריאות אבל ניתנים דרך הביטוח המשלים, התנאים לשירות הם על פי הפוליסה עליה את חתומה מול השירות המשלים של הקופה.
    אני מציעה לך דבר ראשון לוודא שאכן הניתוח כלול בסל הבריאות (ניתן לבדוק את הנושא ישירות דרך מוקד השירות של קופת החולים). במידה ואכן הוא כלול בסל ניתן לבדוק האם המנתח בו את מעוניינת כלול בהסדר, במידה ואינו כלול בהסדר לא ניתן לחייב את קופת החולים לממן את הניתוח אצלו, וקופת החולים תפנה אותך לרופא שכן כלול בהסדר. אם את רוצה להתנתח אך ורק אצל המנתח שבחרת אך אינו כלול בהסדר תוכלי לעשות זאת במימון פרטי.

בהצלחה
    מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו