החזרים מקופת חולים מכבי לנפגע עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרים מקופת חולים מכבי לנפגע עבודה
    אבי
    03/12/2010

שלום עו"ד אלקלעי ותודה על תשובתך הקודמת. בהמשך אני מצרף את השאלה הראשונה שלי ואת תשובתך:

סטודנטית למשפטים עוזרת לי בעניין זה. היא ממרכז מזו"ר (המשפט למען זכויות החולה בישראל).
    זאת קליניקה שבה סטודנטים עוסקים בזכויות החולה ומסייעים בידם. היא רוצה לכתוב
    עבורי מכתב בנושא למכבי והיא מבקשת לדעת - האם אתה יכול בבקשה לכוון אותנו
    לאסמכתא בחוק עליה ביססת את תשובתך וכך המרכז יוכל להוציא בשמי מכתב חתום ע"י עו"ד מטעמם.

תודה רבה על העזרה וחג שמח!!!
    =======================================================

תשובתך מלפני שבועיים:

עמי שלום,

אני סבור שכדי לך להתמודד עם קופת החולים שכן ההגיון העומד בהגבלת ההחזר ל-7 שנים הוא בנושא התיישנות. העילה להחזר נולדה רק ביום שהוכרתה בביטוח לאומי ועל כן אני חושב שטענה זו לא תעמוד להם.

כמו כן יש לבצע הפרשי הצמדה.

=======================================================

שאלתי מלפני שבועיים:

החזרים מקופת חולים מכבי:

לאחרונה הוכרתי ע"י ביטוח לאומי לאחר המתנה ארוכה ותלאות רבות, כנפגע עבודה מתאונה שארעה בשנת 2001. מקופ"ח מכבי קיבלתי החזרים על תרופות, טיפולים, נסיעות, היטלי רופאים על סך של כ- 16,000 ש"ח רק משנת 2004 בטענה שהם מחזירים רק 7 שנים אחורה ולתדהמתי נאמר לי ע"י נציגת השרות כי אני מקבל את הסכומים אותם שילמתי ללא שום הצמדה למדד וריבית.

אם המצב היה הפוך הרי שהייתי מחויב לשלם חוב לקופה בהצמדה לריבית ומדד כפי שכל ארגון ציבורי נוהג לגבות. ביטוח לאומי וכל גוף ציבורי אחר משלמים החזרים לפחות עם הצמדה למדד שעשויה במקרה הזה להגיע להרבה כסף, כ- 2,000 ש"ח.

האם אני זכאי ע"פ החוק לדרוש יותר מ-7 שנים אחורה וכן האם עליי לקבל לפחות הצמדה למדד ואולי אף ריבית מסויימת?

תודה רבה מראש,

עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החזרים מקופת חולים מכבי לנפגע עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    04/12/2010

שלום רב,

על מנת שאני אוכל ליתן לך תשובה, אני זקוק לבחינת החומר בעניינך. אם הינך מטופל כבר על ידי עורכי דין , אני סמוך ובטוח כי הם יוכלו ליתן לך את התשובה.

על על פנים, פנייה יכולה להעשות בכל מקרה, תוך שתפרט את כל השתלשלות העניינים ודרישתך המוצדקת לקבלת כל הסכומים חזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו