הפרת חוזה במחלקה סיעודית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרת חוזה במחלקה סיעודית
    טובה
    11/04/2011

לפני חודשיים הכנסתי את אמי למחלקה סיעודית בבית אבות פרטי בפיקוח משרד הבריאות. היא הוכנסה לחדר זמני שאינו תקני - בלי שירותים צמודים, משמש כחדר מנועים ולאכסון בלוני חמצן, שטח קטן ללא פרטיות מספקת - בהבטחה שתועבר לחדר תקני תוך שבועיים. בהסכם שנחתם מול המחלקה הוספתי הערה שגובה התשלום יהיה מותנה בהעברה לחדר תקני. מנהל המקום חתם על כך. חלפו מאז חודשיים ואמי עדיין באותו החדר. כל ניסיונותי לברר אצל המנהל מתי ואם בכלל תועבר לחדר תקני - עלו בתוהו עד שהעברתי לו צ'ק מופחת על סכום המתאים לדעתי לחדר שבו היא שוהה. בתגובה הזהיר אותי המנהל שאם לא אשלם את מלוא הסכום שמשלם כל דייר, איאלץ להוציא את אמי מהמחלקה. האם מותר לו לנהוג כך לאחר שהפר ביודעין את החוזה בינינו? כיצד עלי להתגונן מפני איומו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרת חוזה במחלקה סיעודית

הוספת תגובה

• הפרת חוזה במחלקה סיעודית - תגובה

מעיין רוגל
    12/04/2011

שלום נחמה,
    מדברייך אני מבינה שישנן שתי סוגיות נפרדות הנוגעות למצבה של אמך, בהן את מעוניינת לטפל.
    האחת נוגעת לעניין התשלום עבור האישפוז הסיעודי, והשנייה נוגעת לנאותות הטיפול שמקבלת אמך.

באשר לעניין התשלום - מדובר במערכת יחסים חוזית כספית בינך ובין המוסד בו אמך מאושפזת, ולמרות שההתקשרות החוזית היא לגבי טיפול רפואי, השאלה כאן היא שאלה חוזית ולא מתחום הזכויות הרפואיות. ולגבי נושא זה אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
    בנוגע לשאלת נאותות הטיפול - (עניין שמשפיע על השאלה החוזית, אבל נפרדת ממנה) - אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה. אם מדובר במוסד ציבורי והאשפוז הוא באמצעות קופת החולים או המדינה, את מוזמנת לפנות אלינו בכתובת המייל המופיעה תחת פרטי האישיים, ואז אוכל לבחון את הנושא מול הצוות המקצועי של העמותה בכדי לבדוק האם יש לנו אפשרות ועילה להתערבות בעניין.

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת טיפול

נינה צבי
    31/07/2012

אני מטופלת אצל רופא מבית החולים בילינסון השייך לכללית אני מאוד לא מרוצה מהטיפול, מאוד לא, גם לא מיחס הרפא יש רופא בב"יח איכילוב - בי"ח עירוני אצלו הייתי רוצה להיות מטופלת האם הטיפול יאושר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו