ירדה בכושר העבודה עקב מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירדה בכושר העבודה עקב מחלה
    שבלול
    31/05/2011

שלום,

אני סובלת ממחלה כרונית נדירה בגינה אני יורדת עם השנים באחוז המשרה שלי. היום אני רשומה 75% משרה אך בהמלצת רופא תעסוקתי אעבוד בפועל 50% ויומיים נוספים יחשבו לי ימי מחלה
    (אני חוזרת לעבודה אחרי שמירת הריון וחל"ת. לפני ההריון- עבדתי בדיוק כך- 75% עם השלמה של ימי מחלה)
    האם יש משהו שניתן לעשות מעבר לכך? כי יש לי מלאי מוגבל וקטן של ימי מחלה ואין לי מושג מה אעשה כשאלה יגמרו...
    חוץ מזה אני "מבזבזת" את כל ימי המחלה כך שאם בני יהיה חולה לא יישארו לי ימים לנצל עבורו

המחלה בעצם גורמת לי לעבוד פחות (המחלה היא התקפית, יש ימים שלמים אך לא רצופים בחודש בהם אני לא מתפקדת בכלל) וכך יורד גם הפוטנציאל שלי להשתכרות בעתיד. לצערי למחלה אין ריפוי כך שהמצב לא צפוי להשתפר.

משכר פוטנציאלי של לפחות 8,500 ברוטו (ויותר) ירדתי ל5,500 ברוטו ומטה.
    האם יש לי לאן לפנות ע"מ לדרוש את ההפרשים הללו? או שמדובר מראש בסכום גבוה יחסית שאינו מקנה שום השלמה?

האם מומלץ להישאר 75% עם השלמה של ימי מחלה ורק כשיגמרו ימי המחלה לרדת ל50% ולהגיש תביעה לקצבת נכות כללית במל"ל?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירדה בכושר העבודה עקב מחלה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    01/06/2011

מבחינת נכות כללית נשאלת השאלה מה שיעור הנכות הרפואית שלך .

על מנת להיות מוכרת בנכות כללית יש לעבור רף של 60% נכות רפואית משוקללת או 40% כאשר לפחות אחת הנכויות היא 25% וכמו כן יש פגיעה בכושר העבודה.

אני מצטער כי אין לי תשובות מדויקות לשאר השאלות, מאחר ומדובר בשאלות שצריכות להיות מופנות לעו"ד בתחום דיני העבודה.

יחד עם זאת אומר לגבי אחת משאלותייך כי קיימים ימי מחלה "לילד חולה" .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו