נכות תעסוקית + נכות ביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות תעסוקית + נכות ביטוח לאומי
    יוסף
    18/06/2011

לאחרונה קיבלתי אישור לפנסית נכות מקרן פנסיה ותיקה 50 אחוז למשך שנתיים הם לא נותנים אף פעם נכות קבועה האם ביטוח לאומי צריך לקבל את הקביעה של הועדה הרפואית של קרן הפנסיה ולתת לי גם קיצבת נכות כללית על סמך ועדה של הקרן או שיבקשו ועדה רפואית חדשה ולא יתחשבו בכך שבעצם כושר ההשתכרות שלי ירד ב50 אחוז ללא קשר לסעיפי הנכות כי קרן הפנסיה לא מסתכלת על סוגי מחלות אלא כושר העבודה בלבד האם בטוח לאומי חיב ללהתחשב גם בנושא כושר העבודה כמו קרן הפנסיה יש לציין שכרגע אני באבטלה ברור שלא אקבל כפל קצבאות אבל האם יש בכלל טעם להגיש גם לביטוח לאומי לאחר גמר האבטלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נכות תעסוקית + נכות ביטוח לאומי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/06/2011

הביטוח הלאומי לא מחויב בהחלטתה של קרן הפנסיה והוא רשאי להעמיד אותך לוועדה רפואית .

במידה והפיצוי המגיע לך באמצעות קרן הפנסיה גבוה, יתכן כי לא תהיה זכאי לקבל קצבת נכות כללית, אולם תוכל לקבל הטבות אחרות בארנונה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו