מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולים אסתטייםשרון21/06/2011
שלום,
רציתי לשאול מה למעשה ההבדל בין טיפול "אסתטי" (ניתוח/הזרקה וכל טיפול אחר הקשור למראה) לטיפול שאינו אסתטי.
זאת אומרת, אם יש לי צלקת שמפריעה לי, אם ירדתי במשקל ויש לי הרבה מאוד עור רפוי, או כל מצב אחר שמונע ממני לחיות כאדם רגיל, לקיים קשרים רומנטים/מיניים ואף ללכת לבריכה. האם אוכל לטעון שלא מדובר בטיפול אסתטי, אלא טיפול של מצוקה רפואית וכך לקבל מימון גבוה מהביטוח (במקרה שלי, כללית פלטינום)?
במידה וכן, אשמח לדעת איפה הדבר מעוגן. התקנון של קופת החולים מפנה לחוק הבריאות ובחוק הבריאות אין בכלל איזכור לטיפולים אסתטיים עד כמה שראיתי...
תודה רבה על העזרה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים אסתטיים - תגובה
מעיין רוגל21/06/2011שלום שרון,
אני מתקשה לענות באופן קונקרטי לשאלתך כיוון שלא ציינת באופן ספציפי באיזו פרוצדורה מדובר.
אנו כעמותה לא פועלים בתחום של ביטוחים משלימים / ביטוח פרטיים.
כל טיפול הכלול בסל הבריאות (וגם במסגרת הביטוחים המשלימים) כלול להתוויה ספציפית - כלומר מערכת של נסיבות שצריכה להתקיים אצל הפונה המבקש את הטיפול / תרופה. כלומר שטיפול מסויים יכול להיות מאושר למצב אחד אבל לא יהיה מאושר לחולה אחר במצב אחר. לפעמים האבחנה היא עניין של חוות דעת רפואית. אם רופא יקבע שיש צורך רפואי בטיפול יכול להיות שחוות דעתו תסייע לאישור הטיפול.
מעבר לכך לא אוכל לענות לך ללא פרטים נוספים על הטיפול אותו את מבקשת.
אני ממליצה לך לבדוק בתקנון הביטוח המשלים (פלטינום), מהם התנאים הקבועים לטיפול הספציפי בו את מעוניינת ולדון בכך עם הרופא המטפל שלך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מעיין
שרון21/06/2011ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה.
לפני כשנה ירדתי כ-45 קילו במהירות רבה, מה שהוביל לשאריות רבות של עור רפוי. כשנתיים שאני פונה לרופאה המשפחה שלי כל מספר חודשים, מחפש טיפול חדש. ניסיתי כל דבר (באמת כל דבר), ולבסוף הרופאה אמרה שאין מה לעשות. אז, מצאתי טיפול חדש בארץ בלייזר שמשיג תוצאות נהדרות ושמספר רופאי עור התחילו להשתמש בו. אך הוא הרבה יותר יקר משאני יכול להרשות.
חשוב לי להדגיש, לא מדובר בטיפול "אסתטי". האמיני לי, הגוף שלי נראה נורא ואני נמצא במצוקה אמיתית (ודי אבוד עצות).
קראתי את התקנון. בזמן שקיימת השתתפות בניתוחים פרטיים לא מוגדרים מהם "ניתוחים פרטיים" והופניתי לחוק הבריאות. מאחר ואני רוצה לעבור טיפול לייזר, מדובר בפרוצדורה "ניידת" ו-"אמבולטורית", 2 מילים שמופיעות בחוק. עדיין, אני מאוד מפחד שהרופא תגדיר את זה כטיפול אסתטי, מאחר ואין התייחסות לא בחוק ולא בתקנון למה הם טיפולים אסתטיים.
אז, מהי אותה ההבחנה בין עניין "אסתטי" לעניין שאינו אסתטי? ז"א, איך עליי להבהיר את המצב כלא אסתטי?
שוב, תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מעיין - תגובה
מעיין רוגל22/06/2011שלום שרון,
כדי לעשות את הניתוח המדובר אתה זקוק להפניה מרופא. ההתייחסות לניתוח ולהכרח בו תלויה בין השאר באבחנת הרופא. אני מציעה לך לדבר עם הרופא המטפל. במידה ויהיו לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי כאן או במייל.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אסתטי=סקלרודרמה
משה23/06/2011מה לגבי חולת סקלרודרמה בפנים שטיפול רפואי אינו עוזר לה .ואשר מוציאה סכומים גבוהים מאד על טיפול קוסמטי בקרמים למיניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אסתטי=סקלרודרמה - תגובה
מעיין רוגל26/06/2011שלום משה,
האם הוצע לחולה טיפול רפואי חלופי שעליו מדובר?
(אתה מוזמן לנהל איתי את הדיאלוג במיילים במידה ואתה מעדיף לא למסור בפורום פרטים נוספים)
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?