מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ALT גבוה בשל התמכרות קלה לאלכוהול:לי01/07/2023
שלום רב - כתוצאה מסכסוך שכנים מר ונמהר שהיה לי בעבר, התחלתי לפתח תלות באלכוהול - ובבדיקת הדם האחרונה שעשיתי גיליתי שיש לי ALT גבוה ולפי קריאה באינטרנט הדבר מצביע על הצטברות רעלים בכבד.
אני מאוד רוצה להתחיל לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל להפחית בהרגלי השתיה שלי, במיוחד כאשר אני כיום עזבתי את בית ההורים ואני רוצה לפתוח בחיים חדשים.
אולם - מאוד קשה לי להפסיק לגמרי לא לשתות אלכוהול בכלל, אחרי שראיתי שיש לי ALT גבוה בדם אני כבר התחלתי להפסיק לשתות יין בצהריים ואני גם מנסה להימנע מלשתות בקבוק בירה לפני השינה - אולם אני יודע שלהפסיק לגמרי את שתיית האלכוהול יהיה לי קשה.
אני נפלתי לטיפה המרה על מנת למצוא מפלט מהסכסוך שהיה לי עם השכנים, ומאז בנוסף לבעיית האלכוהול אני מתקשה להירדם בלילות, מתקשה להחזיק מעמד לאורך זמן במקומות עבודה, אבל עכשיו אני מבין שאם אני לא אתחיל לקחת את עצמי בידיים אני עלול לגרום לעצמי לנזק בלתי הפיך לכבד כמו גם לגרום לעצמי לנזק בלתי הפיך לקריירה שלי מבחינה מקצועית ותעסוקתית.
אני כן מעוניין בטיפול - אבל אני יודע שטיפול תרופתי יגרום לי להתמכר לזה במקום לאלכוהול, ולכן אני יודע שאני צריך להיגמל מאלכוהול באופן זהיר ומידתי ולא בבת אחת.
אבא שלי כבר הבין שיש עימי בעיה, והוא הביע בפניי את מורת רוחו על כך שכל פעם בחצי שנה אני מחליף מקום עבודה, אבל היה לי קשה להכיר בבעיה ורק אחרי שבבדיקת הדם האחרונה גיליתי שאני גורם לעצמי לנזק לכבד התחלתי להכיר בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמכרות
ד''ר אודי אורן01/07/2023שלום, יכול להיות שבדיקת הדם הזאת תשנה לך את החיים לטובה. אתה צריך לפנות באופן דחוף לטיפול דרך קופת חולים ו/או דרך משרד הבריאות. זה תהליך ארוך שמחייב מעורבות של אנשי מקצוע.
אתה יכול גם להעזר בקבוצת תמיכה בשם אלכוהוליסטים אנונימיים.
בהצלחה בהצלת חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)