מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד כשאני לא נוהגתטובה07/10/2025
שלום.
שמי קרן, בת 49. לפני כשש שנים נסעתי ברכב עם אבא של הבן שלי ברכב שלו וכשביקשתי שייאט קצת- הוא צעק עליי ובכיתי. מאז אני פוחדת מאוד ונמנעת מנסיעה ברכב אם אני לא נוהגת (בעיקר אוטובוס ורכב פרטי) וממש נכנסת לחרדה מזה. ניסיתי פה ושם לנסוע עם אחרים אבל הבעייה לא נפתרה ועדיין חדת מאוד ונמנעת.
מה עליי לעשות?
תוגה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדות קשות כבר 18 שניםרועי03/07/2025
שלום
לםני 18 שנים בזמן מלחמת לבנון השניה החלו להופיע אצלי חרדות ותחושת שריפה בעור .. הרופא איבחן חרדות . ניתן לי טופול תרופתי שך פאקסט לאחק שלושה שבועות הכל חלף כאילו לא היה .. לאחר כמה שנים שוב לזרו החרדות והפעם מלווה אליהם תחושת פחד ממקומות פתוחים ונסיעה בכבישים מהירים . שאננ בטיפול תרופתי זה עוזר אבל תמיד חוזר .. אני מפחד לאבד את עבודתי בגלל זה .. ו כי חשוב אני רוצה לשוב לחיי .. לטייל בלי לחשוש לאן נוסעים .. בבקשה אני רוצה לדעת האם יש טיפול שמעלים את זה? אני כבר לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ציפראמיל 6 שניםריקי07/05/2025
היי, אני לוקחת חצי כדור ציפראמיל 6 שנים עקב חרדות שהיו לי לפני 6 שנים והפסיקו. תכלס אין לי כבר 6 שנים חרדות אבל חוששת להפסיק שמא יחזור לי החרדות שאפסיק ואז שוב אתחיל טיפול ותחילת הכדורים הייתה סיוט. מה אתה ממליץ? האם צריך להמשיך לקחת ככה כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיום טיפול תרופתי
ד''ר אודי אורן13/05/2025שלום, אנא התייעצי עם הרופא המטפל. ברוב המקרים ההחלטה היא להוריד מינונים באיטיות ובדיקת התגובות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כלכלית שסוף סוף עברה ליshlomi01/01/2025
אחרי שנים של חרדה כלכלית וקושי בנשימה שבאה לי מהבית, הגעתי לאורי פוקס שמטפל בחרדות. עם התהליך הרגשתי כמה משקל ריגשי יוקד ממני לאט לאט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצלחה
ד''ר אודי אורן13/05/2025ברכות על השיפור.
הפורום הזה לא נועד לפרסומת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לצאת החוצה עם אימימיסטר סיניסטר27/12/2024
אני לקראת סוף שנות השלושים בחיי, קיים תמיד חשש גדול מאוד מיציאה החוצה עם אימי, מדובר בכל סיטואציה אפשרית, החל מקניות ועד יציאה לבילוי משותף, קיים חשש גדול מתגובות אנשים במרחב הציבורי. משום מה אני תמיד מסרב לה, לצערי הרב. האם לתופעה הזו יש שם??
דיאגנוזה
ד''ר אודי אורן13/05/2025שלום, מדובר בתופעה שככל הנראה קשורה בחרדה.
האמת היא שהכי חשוב שתקבל טיפול שיעזור לך להתגבר על הקושי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ותחושת שריפהאריאלה25/12/2024
שלום רב
אני בגילאי ה30 פלוס נשואה ואמא ל3 ילדים
גרה בישוב בצפון. בשיאה של המלחמה היה סגר כללי ונשארתי בבית עם הילדים תוך כדי עבודה במשך מספר שבועות. אזעקות ללא הפסקה, ירוטים וילדים קטנים שלא יוצאים מהבית. התחלתי להרגיש עומס נפשי, לחץ והייתי מגיעה לשעות הערב באפיסת כוחות ללא סבלנות. התחלתי להרגיש נימולים בידיים לאחר מכן ברגליים ותחושה של שריפה וצריבה בגב התחתון. הלכתי בוכה ונסערת לרופא המשפחה שאבחן שמדובר בחרדות. לא לקחתי טיפול. בנתיים הנימולים נעלמו וחזרנו לשגרה אך עדין תחושת השריפה חוזרת לפעמים. בעקבות כך התחלתי לקחת סרטלין 50 מג , כבר שבוע לוקחת חצי כדור בנתיים ללא שיפור. אני כבר לא מרגישה בחרדות או בלחץ ביום יום אך ברגע שמרגישה את תחושת השריפה אני נכנסת ללחץ, לפעמים בוכה ואין לי חשק לאכול ואין מצב רוח. מפחדת שנכנסת ללופ שלא אצא ממנו. האם צפוי שיפור ומתי? אני מיואשת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת שריפה
ד''ר אודי אורן26/12/2024לאריאלה שלום
אנשים שונים מגיבים באופן שונה למצבי לחץ. חלק מהתגובות הן גופניות.
אני מעריך שהרופא שלך צודק ומדובר בתגובת חרדה גופנית.
איני מכיר את התרופה שאת לוקחת אבל בכל מקרה אני ממליץ על מפגש עם מטפל/ת המתמחה ב-EMDR ו/או CBT. אני מאמין שמספר פגישות לא רב יוכל לעזור.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ותשישות בלתי נגמרתרז13/11/2024
כבר למעלה מחצי שנה בחרדות. משבש לי את החיים. לפני חודש הפסיכיאטר העלה לי במדורג מ10 מג ל20 מג (עדיין לא צברתי חודש על 20 מג) יש לי פסיכולוג. התופעות הפיזיות התישו אותי החולשה השתלטה עלי ושעות של דופק מואץ. יש גם שעות של כאבים. עושה את מה שביכולתי כדי לא לקחת קלונקס. איש לא מסביר לי את החולשה וההתשה. אודה לתמיכה ועידוד.
חרדות
ד''ר אודי אורן13/05/2025שלום. אני מקוה שמצבך השתפר. מדובר בסימפטומים קלסיים של חרדה. כעיקרון אלו תופעות שאפשר להתגבר עליהן ולהביא לשיפור
משמעותי. אם לא, ממליץ לבדוק עם המטפלים האם הם שוקלים לשנות את הטיפול התרופתי והגישה הטיפולית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנוגע למה שעובר עלייי האם זה תסמיני חרדהאנונימית05/03/2024
שלום דוקטור אני בריאה בדרך כלל בת 26 אחרי לידה ע"פ ילד בן 10 חודשים הייתי מתאמנת באופן קבוע עד לפני 3 חודשים שהפסקתי בגלל חוסר זמן , לפני כ 3 שבועות הגעתי למיון עכב אירוע מסויים . יצאתי מהבית וקיבלתי דקירה חזקה בשריר ולאחר מכן הרגשה של זרוע אחורית תפוסה המשכתי בנסיעה והתחילו גם כאבי הבטן לחץ , זיעה , בלבול לא הבנתי מה קורה והייתי בטוחה שאני לחוצה כשהגעתי לייעד לחברה הבנתי שזה לא עוזב אותי ומתחילה להיות מסוחררת וביקשתי שתחזור אותי למיון הגעתי מבולבלת וחצי מעולפת עם טכיקרדיה קצב לב 119 במנוחה ורעד בגפיים נירולוג אבחן אמר שהכל תקין עשו אקג גם עליו אמרו שתקין , בדיקת דם יצאו תקינות ושללו טרופונין /אירוע לבבי . נתנו נוזלים והרגשתי קצת יותר בהכרה ניתן לומר ב 4 בבוקר שיחררו
למחרת קמתי בבוקר ושוב כאב בטן ונימול ידיים מלעמלה עד מטה ביקשתי שיקחו אותי להורים
שבוע אצלהם עם סריקה כזו שבעקבות מתחיל דופק ומעוקה כאבי בטן וכאבי לסת במהלך היום ישנתי ופחדתי שיעזבו אותי לבד עד כדי בכי עשו אבא שלי לקח ממני בדיקות דם נוספות ונתן תמיסות עם תרופה לשחרור עוויתות בבטן ושרירים )הוא רופא . לאחר מכן חשתי יותר בטוב . תוצאות יצאו תקינות . חזרתי לבית שלי ולמחרת עוד פעם חשתי ברע באיזור החזה והיד רצתי לאקג האחות עשתה ואמרה שהכל תקין וזו כנראה חרדה אמרה לי לקחת ולריאן באותו יום לקחתי 2 ולקראת הערב קיבלתי אגרסיה רצינית הייתי בטוחה שאני חווה התקף לב , הלב כמעט יצא מהמקום וכאב חזק , סחרחורות רעד רציני ביקשתי מבעלי שיזמין אמבולנס אבל ניסה להרגיע ולומר שזו חרדה ושאנסה לנשום .
למחרת רצתי לקרדיולוגית שראתה את כל הבדיקות ואמרה שחושבת שזה התקפי חרדה והפנתה לאקו לב + נתנה לי קלונקס . שבוע לקחתי קלונקס שרק הוריד קצת את האגרסיות אבל לא הפריע מזה להגיע עוד פעם דופק חזק במהלך היום פולס בגב בשריר והרגשה של פחד העיקר. הגעתי לרופא משפחה אבחן חרדה ודיכאון והחליף ללוריוון כעת יום 3 איתם אבל עכשיו כל בוקר שאני קמה מתחיל כאב בכתף שמאל , במרפק והרגשה לא טובה של לחץ בחזה לצד הצלעות . הייתי אצל נירולוג שגם אמר שאין מקור למשהו נירולוגי אלא חרדתי והוסיף תרופה למקרי חרום אפרודיל או משהו כזה. אנדריקולוג שלל גם בעיות . צריכה לקבל תשובות של דופלר לב . ומחר יש אקו לב
כרגע כבר 3 שבועות אני מרגישה שמאבדת את השפיות וסובלת וזה מפריע לי בתפקוד היום יומי
כשאני לוקחת לוריוון לא מרגישה את קצב הלב החזק וגם הכאבים קצת פחות מורגשים (ברור זה מרפה שרירים ומוריד דופק)
שבוע הבא יש לי תור לפסיכולוג להערכה
לפי כך מג שהצגתי כאן
תוכל לתת לי את דעתך ולהרגיע אותי או לתת לי כלי כלשהו כי אני באמת סובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה
ד''ר אודי אורן13/05/2025מכיוון שעברת בדיקות אצל מספר רופאים אני מעריך שבאמת מדובר בתופעות חרדתיות. אני מקוה שהפסיכולוג מתמחה בטיפול בחרדות. אם עדיין אין שיפור, אני ממליץ לנהל שיחה עם הרופא ועם הפסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינות אצל בני בן האחד עשרהיפית03/03/2024
היי.
הבן שלי בן ה11 סובל מחרדת בחינות קשה.
הוא כבר שבועיים בבית ולא רוצה לחזור.
האם יש המלצה לפסיכולוגית קלינית טובה ופסיכיאטרית מאיזור המרכז? אנחנו מרחובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות
ד''ר אודי אורן13/05/2025ממליץ על פניה לקופת חולים או לפסיכולוגית בית הספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה חלקית מ crpsאמי טוק19/11/2023
לוקה בירידה בזיכרון.
o צעקות וקללות לעבר מושא הזעם או לחלל האוויר
o האטמות וחוסר יכולת לשמוע את האחר
o העלבות וצעקות על מישהו אחר
o קוצר נשימה
o אגרסיביות ובמקרי קיצון אלימות פיזית ומילולית
נמצא בזוגיות אם בת זוג בעלת התנהגות חרדתית
לוקח ויפאקס 225 מילגרם ביום
טיפול פסיכולוגי שבועי מזה 5 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה לעשות?
ד''ר אודי אורן13/05/2025דבר עם הרופא המטפל ועם הפסיכולוג. ברור ששני הטיפולים צריכים להשתנות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין קושי בבליעה לכאבי גב?די26/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

קושי בבליעה
ד''ר חיים היילפרין07/04/2025עשוי להיות קשר לגורם נפשי כמו לחץ או חרדה, אבל אלה עולים כאפשרות רק אחרי שמוצו הבדיקות הרפואיות הרלבנטיות וכל הממצאים שליליים, כחלק מבירור מעמיק של פסיכולוג קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 עם פחדים. האם מצריך טיפולאיה25/07/2023
שלום. בתי בת ה10. בכל פעם שנתקלת באנשים שצועקים באופן חריג יחסית היא נבהלת מאוד, בוכה ורוצה מהר ללכת מהאזור. דוגמאות למקרים: כשהיינו בבית קפה והיה אדם שנראה קצת לא בסדר נפשית שהסתובב ודיבר וצחק לעצמו בקול. או מקרה בו 2 הורים בטיול שנתי שהיתה רבו והרימו קולות אחד על השני. גם כשהיתה אזעקה של המעלית בבניין בעת שהיינו בבית. בכל המקרים בתי נבהלה ובכתה . גם מפחדת לשמוע חדשות אם בטעות שומעת ישר אומרת שלא רוצה לשמוע ושנסגור . כששואלים אותה מה הפחדים שלה היא אומרת גנבים בלילה ( לא מבוסס על איזה מקרה שמכירה). לעיתים קרובות ישנה איתנו. בכללי היא ילדה מאוד שמחה ווצחקנית אפילו עם בטחון ומוחצנת. לא מתביישת לדבר עם אנשים. האם ההתנהגות מצריכה טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים
ד''ר חיים היילפרין03/09/2023כן, פני לפסיכולוג קליני שמתמחה בטיפול בחרדות אצל ילדים. בהצלחה!
ד"ר היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מריחואנה רפואית:ל`22/07/2023
שלום רב: אם רושמים לי מרשם של מריחואנה רפואית (קנאביס) בדרך של עישון, האם העישון ספציפית רק של המריחואנה הרפואית מזיקה לדרכי הנשימה כי במהלך העישון יוצאים חומרים לא בריאים? האם עדיף לצרוך את המריחואנה הרפואית בדרך של שמן ולא בדרך של עישון? בויקיפדיה רשום שאנשים הסובלים מפוסט טראומה ומקבלים לכך מרשם מפסיכיאטר מוסמך עלולים לחלות בדלקת גרון, דלקות בסמפונות, ודלקות במערכת הנשימה העליונה אם המריחואנה הרפואית נצרכת בדרך של עישון ולא בדרך של שמן קנאביס.
עישון מריחואנה רפואית
ד''ר אודי אורן23/07/2023שלום, אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שנתן לך את המירשם. רק הוא מכיר את מצבך הרפואי. בברכה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לנהוג אחרי קלונקסדוד09/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

נהיגה תחת קלונקס
ד''ר חיים היילפרין03/09/2023רצוי שלא לנהוג בהשפעת קלונקס (בשל ההאטה בתגובה וההשפעה המרדימה שלו).
ד"ר היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות קשה לחדשות בטלגרםיוסי02/07/2023
היי שמתי לב לאחרונה שיש לי התמכרות קשה לחדשות בטלגרם ברמה שאני חייב להתעדכן כל 5 דקות קראתי שזה יכול לגרום להשפעות פסיכולוגיות שליליות כמו חרדה סטרס לחץ . האם זה בהכרח גורם לזה האם מרגישים שיש חרדה וסטרס כתוצאה מההתמכרות אשמח למענה תודה .
התמכרות לטלגרם
ד''ר חיים היילפרין03/09/2023התמכרות לטלגרם (ובכלל) בוודאי עשויה לגרום לחרדה ולסטרס, וזו סיבה מצוינת נוספת להיגמל מההתמכרות! בהצלחה!
ד"ר היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)