מצב של יאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב של יאוש
    מירי
    12/08/2011

אני גרושה ויש לי 4 ילדים הבן הגדול בן 30 שנמצא כרגע בכפר איזון בקיסריה עובר גמילה מסמים.
    הבעיה העיקרית שהוא לא לוקח אחריות על כלום ורואה רק את עצמו ,וכל הזמן עסוק בלסגור חשבונות מהעבר.בעוד שבועיים הוא אמור לצאת ולי אין את הכוחות להתמודד איתו ואם כל הסיפורים והשקרים שלו.
    אני רוצה לציין שיש לי עוד 2 בנות בנות 21 ו 23 שלא עובדות ותלויות בי כלכלית.
    מה עלי לעשות כי אני במצב מאוד לא טוב.
    אני רוצה לציין שניסיתי לשים גבולות וזה רק החמיר את המצב יש להם הרבה מאוד כעס עלי.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב של יאוש

הוספת תגובה

• מצב של יאוש - תגובה

יניב רוזן
    13/08/2011

שלום מירי,
    כאימא למכור יש לך את הזכות, כמו גם את החובה לקבל תמיכה וייעוץ מאנשי מקצוע בשירות הציבורי, העירוני והקהילתי. לדוגמא, היחידה לנפגעי סמים בעירכם, שרותיי רווחה, יחידות עירוניות וכו'. לטעמי האישי, עלייך להיות מעורבות ככול הניתן בתהליך הגמילה שלו. הכפר אותו ציינת נותן מענה גם למשפחה. ייטב לו תפני אליהם ותשתפי אותם בחששות שלך והם ידריכו אותך. זאת ועוד, אם הבן יצליח בתהליך ההתנקות, הרי ברור כי אז יחול בו שינוי אמיתי ויסודי- זה תנאי הכרחי להצלחה! עוד אני מציין כי חזרה הביתה אין פרושה התנתקות מתהליך הניקיון, להפך. כדי להמשיך להיות נקי, בתנאי כמובן שיחפוץ בכך, עליו להמשיך ללכת לקבוצות כדוגמת N.A
    מעבר להמלצות אלו, אני חושש שכול אמירה אחרת עשויה יותר להזיק מאשר להועיל שכן המצב הינו מורכז ולכן דורש התייחסות רצינית.
    בהצלחה!!!
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב של יאוש - תגובה

אבי יקיר
    14/08/2011

מירי שלום,
    יכול להיות שהתגובה שלי תהיה מעט חריפה!!! אני לא מתפלא שאת במצב של ייאוש.
    האם יש מישהו שדואג לך? 3 ילדים שלך הם מעל גיל 18. התלות שלהם בך היא חלק ממצב יחסים שבניתם במשך שנים. מירי הגיע הזמן לדאוג לעצמך!!! איך? דרך אחת היא לבקש סיוע וטיפול ביחידה לטיפול בהתמכרויות בעירך. דרך שניה לבקש טיפול פרטי אצל מומחה לטיפול בהתמכרויות, המכיר את סבך היחסים התלותיים ושיוכל לאפשר לך לבנות יחסים בריאים יותר. מטרת הטיפול הפרטני היא לחזק אותך ואת היכולת שלך לסרב למערכת היחסים הקיימת. זה נראה אולי פנטסטי, אבל זה בהחלט אפשרי!!!
    בהצלחה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב של יאוש

מירי
    15/08/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב של ייאוש

מירי
    14/08/2011

ראשית תודה על תגובתך.הכן כן פעמיים בשבוע אני בשיחות כשאחת מהם אני עם הבן ופעם אחת לבד.הטיפול נמשך כבר 5 חודשיים.אני כבר שנה,אני לא מצליחה בשום דרך.הם כועסים עלי.כל שיחה נגמרת בעצביים.הם מדברים ומתנהגים כאילו חייבת לעזור להם .אלו ילדים פשוט עצלניים (קשה להגיד את זה אבל זו המציאות) שלא לוקחים אחריות על כלום.מדובר בילדים גדולים שהבן בן 30,והבנות 21 ו23
    תודה מראש
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב של ייאוש - תגובה

אבי יקיר
    15/08/2011

שלום מירי ותודה על הכנות!!
    כשאת כותבת "אני לא מצליחה בשום דרך..." ואח"כ "הם כועסים עלי.." זה נשמע לי כאילו את אומרת "אני לא מצליחה לרצות אותם.." "כל מה שאני עושה לא טוב בשבילם". אם הבנתי נכון את אשר כתבת, פסי הטיפול שאת עוברת כיום, עדיין אינם ממוקדים בך, כיון שאת עדיין מנסה לרצות את ילדייך והם, כחלק מיחסי תלות, מרגישים שאת חייבת להם.
    אני מתקשה לתאר בכתב כיצד תהליך טיפול עובר מחשיפה יחסי תלות לטיפול ממוקד. זהו תהליך מורכב ועדין.
    אל תוותרי מירי
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו