מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- השפעה של אלימות בטלוויזיהשמרית15/04/2018
הילד שלי, בן 10, ראה סצנה אלימה בטלוויזיה, לא ייחסתי לזה חשיבות כי זה לא משהו נדיר, יום אחר כך הוא היה עם חבר והם שחזרו את הסצנה. אני מפחדת שזה יעורר אצלו חזק לשחזר את הסצנה גם במקרים אחרים ושהוא יתדרדר לאלימות. האם מודאגת מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאלימות במדיה
יניב רוזן20/04/2018היי,
קיים קשר ידוע בין חשיפה לאלימות במדיות בשונות, לבין התנהגות אלימה. יחד עם זאת, לא ניתן למנוע את החשיפה בצורה מוחלטת. לכן, הדגש צריך להיות על הדרכה והסברה מצד ההורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מכות בין אחים צריכות להפסיקאילנה12/04/2018
יש לי שני בנים שמאז שהם קטנים הם הולכים מכות אחד עם השני, היום הם כבר בני 15 ו-17, האם זה עוד תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים בין אחים
יניב רוזן14/04/2018היי אילנה,
ברוב המקרים חלה תפנית לטובה בקשר בין אחים כאשר הם מתבגרים. בין גיל הצבא והלאה. כאשר הקשר עשוי להשתפר עם חלוף השנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 עם הפרעות התנהוגתיותאילנה09/04/2018
יש לי ילד בן 16 עם התפרצויות כעס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
יניב רוזן11/04/2018היי,
במידה וההתנהגות וההתפרצויות חמורות יש לפנות לטיפול במסגרת פרטית או ציבורית. אפשר גם לגשת להדרכת הורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מתעללת בחתול הביתגלית08/04/2018
יש לנו חתול מבוגר, עד לפני כמה שנים הילדה ממש אהבה אותו, שיחקה איתו, ישנה איתו, סיפרה לו סודות. עכשיו היא בת 13 והיא כבר בכלל לא מתייחסת אליו, שזה עוד ניחא, היא מתעללת בו, צועקת עליו, מעיפה אותו באלימות מהמקומות שהוא יושב בהם וקושרת לו דברים לזנב... לא משנה מה אנחנו אומרים לה זה רק מצחיק אותה, ההתנהגות הזו מאוד מטרידה אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בחתול
יניב רוזן08/04/2018היי,
התעללות בבעלי חיים היא תמיד סימן מדאיג. במידה וישנם בעיות התנהגות נוספות, חוסר רגישות לאחר, מניפולציות וחוסר קבלת סמכות. כדאי לפנות לטיפול או ייעוץ לשם הערכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם חרם בכיתהגפן03/04/2018
הבת שלי בכיתה ו' ועושים עליה חרם, מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם בכיתה
יניב רוזן05/04/2018היי גפן,
פונים באופן מהיר ומידי למורת הכיתה, יועצת הכיתה, מנהלת בית הספר. כולן ביחד, וכול אחת לחוד צריכות לפעול להפסקת התופעה באופן מידי!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמכור לפיצוץ נפציםחזי01/04/2018
ילד של השכנים לא מפסיק לפוצץ נפצים מתחת לבניין, ההורים גם כבר לא יודעים מה לעשות איתו... לא רוצה לקרוא עליו למשטרה, מה כן אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפצים
יניב רוזן05/04/2018הי,
נסו לשוב בצורה יצירתית.
אם מיציתם אם עול השלבים המקדימים, כלומר שוחחתם אתו ובסברתם לו שזה מבהיל את הילדים, מעיר אותם וכו' וכו'
אולי אפשר יחד עם ההורים לפנות לאיזה מכר שוטר שגם ידבר אתו בצורה יותר אסרטיבית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיימניג ברשת ילדה בת 12שימניג ברשת דחו26/03/2018
שלום ,
לאחרונה הבת שלי כבת שתים עשרה וחצי מוטרדת אנונימית באחת מהאפליקציות.
לציין הבת שלי לא מחוברת לאפליקצעה, חברות מררות לה מה כותבים עליה וכן קיבלתי טלפון ממספר אמהות מודאגות וכך בעצם נודע לי העניין.
שוחחתי עם הבת שלי ומסתבר שזה התחיל לאחר שאסרתי עליה להסתובב ןלהיות בקשר עם איזו ילדה.
הבת שלי פגועה, בדכאון, והודיעה שהיא לא הולכת לביה"ס אחרי החופש אם לא מעבירים את הילדה שהיא חושדהת בה מהכיתה, הילדה הועברה לכיתה שלהם לפני כחודש וחצי מכיוון שלא הסתדרה עם אף אחד בכיתה הקודמת.
עשיתי בירור קון והבנתי כי מדובר בילדה מאוד בעייתית וכנראה האינטןאיציה שלי עבדה מהר.
הבת שלי רוצה להתלונן במשטרה, הבעיה שזה אנונימי.
האם הצשטרה יכולה לדעת מי ?
ובכלל מה אתם מייעצים לי לעשות?
אני יובדת עיצות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות ברשת
יניב רוזן28/03/2018היי,
אפשר וניתן ליידע את המורה או הצוות החינוכי גם בחופש אודות המקרה. המורה יכולה להיכנס לקבוצה ולהעלות בה הודעת אזהרה ולדרוש שזה ייפסק. בית הספר גם יכול לעשות בירור בתום החג.
אופציה נוספת, היא לגשת להורי הילדה ולשתף אותם בזה שעולה חשד שהבת שלהם פוגעת בביתכם ברשת. ההורים של הילדה יכולים לברר ולדרוש ממנה להפסיק (במידה וזו היא באמת)
לבסוף, המשטרה בהחלט יכולה לגלות מי מעלה את ההודעת. אם המטרה תחליט לבחור לפעול. המשטרה יכולה להחרים את הטלפון של הילדה וגם להעלות מידע שנמחק.
חשוב שתיידעו את ההורים של הילדה כי בכוונתכם לגשת למשטרה במידה והנושא לא יפתר.
בהצלחה, ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות רבות מכות אחת עם השנייהמיקה25/03/2018
שתי הבנות שלי בגיל ההתבגרות, הפרש של שנתיים אחת מהשניה. הן כל הזמן רבות וצועקות ולפעמים זה מגיע עד לרמה של ממש כמות, שריטות, משיכות בשיער. עם האחים האחרים שלהן שתיהן ממש בסדר, בקושי רבות ובטח שלא מכות. אשמח לעצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות רבות
יניב רוזן25/03/2018היי מיקה,
אני מניח שבגדול הן נלחמות על אותן משאבים. אותה משבצת כפי שנהוג לומר.
אפשר להחליט שבמידה ויש מריבה שתיהן מוענשות. חשוב שהעונש יהיה ידוע מראש. כמו שלילת טלפון לכמה שעות...
מי שתבוא לפני האלימות לא תיענש.
במידה והנושא סבוך, גשו להדרכת הורים קצרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטלת ביצוע באזרחות- אלימות בני נעור במועדונים עקב שתיית אלכוהולתלמיד21/03/2018
שלום ,
אני צריך להכין מטלת ביצוע באזרחות על אלימות בני נוער במועדונים עקב שתיית אלכוהול.
אני צריך 4 מקרות מידע : חוקים, פסקי דין, החלטת ממשלה, צו או תקנה.
אני מנסה למצוא מידע ולא מצליח אשמח אם תדעו להפנות אותי ל4 מקורות מידע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוות חינוכי
יניב רוזן25/03/2018היי,
פנה לצוות החינוכי. זה תפקידו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות אלימות מדאיגות בגיל ההתבגרותמוריה20/03/2018
הבן שלי בן 14 עד עכשיו היה ילד אנרגטי אבל לא אלים וכן ממושמע. בשבועות האחרונים אנחנו לא יודעים מה עובר עליו, הוא כל הזמן כועס וזועף ויש לו התפרצויות זעם שיכולות בקלות להיגרר למעשים אלימים. כשהוא נרגע הוא מתנצל מכל הלב ואומר שזה לא יחזור שוב וחוזר חלילה... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגותי אצל הילד
יניב רוזן21/03/2018היי מוריה,
התרפי זעם ושינויים התנהגותיים עשויים להיות רק התמונה מאחורי הסיפור האמיתי.
ייתכן שהוא עובר קושי בבית הספר ולכן השינוי ההתנהגותי. במיוחד אם בעבר לא התנהג באלימות.
לעתים קורה שבגיל הזה מתחילה המרדנות האופיינית לגילו. אם זה הסיפור עליכם לנסות להתאים את החינוך למצב עם כול המשתמע מכך. בין אם זה הצבת גבולות וענישה רלוונטיים. ובין עם עידוד שיח קרבה ותמיכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערים מעשנים - עד כמה זה חמורדורית15/03/2018
הבן שלי מעשן, הוא טוען שלא אבל אנחנו לא טיפשים... גם אני עישנתי בגילו אז אני מבינה את זה. מן הסתם אני לא רוצה שזה יהיה הרגל קבוע ואני מקווה שיעבור לו מעצמו, אבל איך אפשר לוודא שכך יהיה המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מעשן
יניב רוזן19/03/2018היי,
לא ניתן לנבא מי יפסיק לעשן ומי לא. אפשר תמיד לדבר על נזקי העישון ואולי גם לפנות לסדנה מתאימה.
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות עוינת לילד על הספקטרוםנעמה13/03/2018
הילד שלי על הספקטרום, לומד במסגרת רגילה ומסתדר לא רע. רשמתי אותו לחוג בתחילת השנה שבהתחלה הוא התלהב אבל אז הפסיק לרצות ללכת כשירדתי לעמוק העניין הבנתי שיש שם ילדים שמציקים לו ועוינים כלפיו. המורה יודע על מצבו והבנתי שהוא דיבר כמה וכמה פעמים עם הילדים אבל זה עזר לזמן קצר וחזר. מה עושים? מונעים מהילד את הפעילות שהוא אוהב? נותנים לו ללכת למקום שמתנהגים אליו לא יפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריונות
יניב רוזן13/03/2018היי,
לעולם לא נפסיק פעילות שהילד אוהב בגלל מספר ילדים. יש כמה אפשרויות:
1. זה להגיע להורים של הילדים המציקים ולשוחח איתם בנושא.
2. לדבר עם הילדים בנוכחות המדריך.
3. לגשת למטפל שמומחה בקשיים חברתיים כדי שילמד את בנך מיומנויות חברתיות כגון אסרטיביות, פתרון בעיות, שפת גוף ועוד.
4. לשוחח שוב עם המדריך, שיצור קשר עם ההורים של הילדים המציקים ויסביר שלא יהיה ניתן להחזיק בחוג ילדים שפוגעים באחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכונה בעייתית ילדים אלימיםאילן11/03/2018
אני גר בשכונה בעייתית עם ילדים מאוד אלימים ובלי פיקוח, כבר דקרו מישהו בשכונה על זה שהוא ביקש להיות בשקט. מצד שני השוטרים יכולים להרביץ לילדים האלה בלי סיבה מוצדקת, רק בגלל שהם מסתובבים ברחוב. אני ממש אובד עצות, לילות שלמים לא יכול לישון בגלל הרעש שהם עושים, מפחד לרדת להעיר להם ולא רוצה להזמין שוטרים שיתעללו בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לפעול.
יניב רוזן11/03/2018היי,
אי אפשר לחשוב בצורה דיכוטומית שכזו. אם הילדים הם מטרד עלייך לפנות למשטרה. דרך הטיפול של המשטרה היא מעבר לתחום האחריות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם בריונות ברשת?לאה08/03/2018
איך אפשר להתמודד עם בריונות ברשת - מי שעושה את זה אינו לומד באותו בית הספר כמו הילדה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריונות ברשת
יניב רוזן08/03/2018היי,
בשלב הראשון אני הייתי פונה להורים שלו ומבקש לנהל שיחה עם הילד בנוכחותם. יחד עם ההורים שלו, והסבר כי מדובר בעבירה על החוק.
במידה וזה לא יוצר שינוי אפשר לפנות גם למנהלת שלו או ליועצת. תפקידן לסייע.
רק לבסוף אם כול זה לא עבד אפשר גם לפנות למשטרה.
אגב חשוב שהוא והוריו יבינו זאת כבר מההתחלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים על תקיפה מיניתמירי04/03/2018
הראו לבת שלי בבית הספר סרט חינוכי על תקיפה מינית ומאז היא כל הזמן בחרדות שיתקפו אותה. הבאנו לה גז מדמיע אבל אני חושבת שזה רק הופך אותה ללחוצה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאירוע מאיים
יניב רוזן05/03/2018היי,
היי, נדמה שהחשיפה לאירוע זעזעה את עולמה הפנימי. החרדה מתעוררת ממחשבות קטסטרופליות. ייתכן שש תגובה הרגשית השלילית שלה תעלם מעצמה עם חלוף הזמן (מספר שבועות). במידה ואין שיפור במצבה כדאי מאד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי לעשות עבודה קוגניטיבית וחשיפות הדרגתיות. שימו לב שהיא לא בסטרס גבוה. במידה והמצב משפיע על חייה פנו כבר עכשיו לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?