מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול וחוסר גבולותמיכל16/08/2011
שלום,בני בן 16.5 ,עם לקויות למידה,A.D.D ,חסר בטחון עצמי(נגרר אחרי חברים). יש לי שתי בעיות עיקריות 1.חוסר גבולות : הוא לא מוכן לעזור,לא אכפתי כלפיי,ורוצה להתנהל לפי מה שבא לו. 2. אלכוהול : כשהוא נמצא עם חברים והם שותים הוא לא יודע מתי להפסיק.כבר 3 פעמים (מה שידוע לי)הוא הגיע למצב של כמעט אובדן הכרה כתוצאה מכך.כרגע בני מבלה באילת עם חברים .לפני חצי שעה קיבלתי טלפון מחבר אחראי שבני לא מרגיש טוב לבן כמו סיד ולא יכול לדבר אחרי שהפריז באלכוהול.אני חוששת ומבקשת עזרה:
היכן אני יכולה לקבל סיוע ? אני רוצה לציין שלפני שנתיים פניתי לעזרה בעניין חוסר הגבולות בניצן.שם קיבלנו ,בעלי ואני,שיחות ע"י מטפלת ,אחרי כ-4 מפגשים המטפלת אמרה שהעניין מורכב מדי לתחום הטיפול שבו היא עוסקת וכך הפסקנו לגמרי. איזה גופים יכולים לעזור לי? האם זה לא מאוחר מדי לגרום לשינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול וחוסר גבולות - תגובה
יניב רוזן21/08/2011שלום מיכל,
אני מאד מופתע בתגובת המטפלת שכן ובמידה והטיפול מורכב מידי עבורה חובה עליה, לטעמי לפחות, לקשר אותכם עם מטפל שכן יודע כיצד לטפל במקרה הפרטי שלך.
הטיפול לו את זקוקה נקרא טיפול התנהגותי רב תחומי, אשר כולל הדרכת הורים, עבודה פרטנית עם המתבגר, ויכולת תמיכה בתהליך הלימודים, כלומר יכולת לבוא במגע עם בית הספר.
עלייך למצוא מטפל אשר מומחה בעבודה עם הורים למתבגרים מאתגרים במיוחד, ויפה שעה אחת קודם.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול וחוסר גבולות - תגובה
אבי יקיר24/08/2011מיכל שלום,
כל הסימפטומים שאת מתארת לגבי בנך, עלולים להוביל אותו לבעייה חמורה של התמכרות.
אני מציע לך לפנות לאגף הרווחה בעירך, על מנת שיפנו אותך ליחידה לטיפול בהתמכרויות. ביחידות אלה יש עובד סוציאלי המטפל בנערים בגיל בנך. אני מקווה שתוכלו, את ובעלך, להיעזר בהדרכה הורית. הדבר תלוי בגודל היחידה שבעירך ובמספר המטופלים.
ניתן להיעזר גם במטפל פרטי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית
מיכל25/08/2011תודה רבה לכם על ההתייחסות.אני חייבת לציין שאין שום סיכוי בעולם שבני יסכים לפנות ולהיות מטופל ע"י גורם כזה או אחר. בנוסף גם בעלי לא שש ושמח,בלשון המעטה,להגיע להדרכות כאלה.אם כי אני יכולה לכפות עליו.היכן אני יכולה להיחשף להדרכה הורית באזור מגוריי?(רחובות,ראשל"צ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית - תגובה
אבי יקיר28/08/2011מיכל שלום,
את ובעלך יכולים לקבל הדרכה הורית ביחידה לטיפול בהתמכרויות בראשון לציון או ברחובות באגף הרווחה. הטיפול הוא דיסקרטי ויכול לעזור בגישה לבנך.
אל תהססי ופני מיד
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית לנערים מאתגרים במיחד
אמא מיואשת05/03/2013גם הבן, שלי בן 16.5 יש לו קצינת מיבחן, כרגע ניקבע שהוא יהיה בהשגחה של קצינת המיבחן גם שותה, עישן סמים בעבר כרגע באל-סם אני ואביו גרושים והבן מתגורר אצלי ,יש לו הפרעות קשב, הוא ילד מאד חכם ופיקח, אמנם חסר מוטיבציה, הוא לא מתמיד בלימודים , מאד קשה להתנהל איתו בבית הוא לעיתים תוקפני ,מלבד התופעות המוכרות של גיל ההתבגרות יש את כל התוספות הנילוות,אני כבר ממש מיואשת, הומלץ לנו ללכת להדרכה הורית, אני מחפשת הדרכה הורית במיוחד בנערים כמוהו, לאן עלי לפנות האם תוכלו להמליץ לי אני גרה בת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית לנערים מאתגרים במיחד - תגובה
יניב רוזן05/03/2013שלום,
ישנם רבים המציעים תהליך טיפולי לקשיים איתם אתם מתמודדי. לדעתי, חשוב שהתהליך יכלול עבודה מולכם ההורים יחדיו עם הבן. בצורת מפגשים משותפים- לפחות להניע לטובת הנושא. גם מפגשים פרטניים עם הבן בשלב מתקדם יותר.
קשה לי להמליץ על מקום ספציפי. יהיה עלייך לבדוק ולחקור את המקומות השונים.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)