מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מעצבנתניר18/01/2008
שלום,אני בן 12.
הסיפור קצת ארוך בבקשה לקרוא את כל הפרטים ולשים לב אליהם!
יש ילד בכיתה שלי שהוא מאוד קשוח- אלים,תוקפני, מקלל המון.
הוא אוהב להציק לילדים לא מקובלים ובמיוחד לי ולעוד איזה 2 ילדים בעיקר.
כמה פעמים אפילו הלכתי איתו מכות- הגנתי על עצמי.
אני יותר חזק ממנו ודי רואים את זה.
ההצקות שלו אליי הן לא תמיד אבל חוזרות והוא קורא לי בשמות גנאי ומעצבן.
למרות שאני יותר חזק ממנו והוא הודה בזה אבל למרות זאת הוא מזלזל בי בטענה ש"אני לא יודע ללכת מכות".
כשאני למשל מחזיר לו קללה לפעמים הוא נותן לי כאפה חזקה בראש ואני מתאפק לא להחזיר לו גם עוד וואחד חזקה. אני מחזיר לו חלש בכוונה שהמכות לא יהיו חזקות כי זה בתחום בית ספר. יש לציין שאני לא כל כך קשוח- אני לא אלים ולא מרביץ אלא עם כן מתחילים להרביץ לי. אני רגיש באופי שלי. אולי באמת אני לא יודע ללכת מכות.
אז נרשמתי לקראטה לפני 4 חודשים פלוס מינוס וגם התחלתי לעשות כוח בבית כדי להתחזק יותר.
לפעמים הוא כל כך מעצבן שבא לי "לפרק" אותו במכות. אבל אני מתאפק- בינתיים.
אני צריך עצה/עזרה להתמודד עם הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניר
ד''ר זאב וינשטוק20/01/2008ניר שלום
קראתי את הפניה שלך והתמלאתי התפעלות והערכה לחכמתך ורגישותך. לפני שאני אתייחס לבעיה שאתה אתה נדרש להתמודד היום, תרשה לי לתת לך תחזית לעתיד שלך ושל הנער המתנהג כבריון. בעוד 10 עד 15 שנים אתה, בזכות יכולת האבחנה שלך, הרגישות ובמיוחד האיפוק תגיע רחוק. היכולת הללו יקדמו אותך בחיים גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה חברתית. בין השורות הבנתי כי יתכן שאינך בין המקובלים היום הכיתה. בעתיד, בזכות היכולות שלך, אתה תהיה מאד מצליח. לגבי הנער הבריון. הוא חלש, חסר ביטחון שמנסה לקדם את המעמד החברתי שלו על גבם של אחרים. כמו שציינת, הוא לא נטפל למקובלים שמעמדם החברתי חזק. ב-10 עד 15 שנים הבאות הוא לא יתקדם לשום מקום. הוא תמיד יהיה הבריון של הכיתה וכל מה שיזכרו לו זה את ההתעללויות שלו באחרים. הוא כבר היום כישלון ובעתיד הוא יהיה כישלון גדול יותר.
ועכשיו לעניין עצמו. אני חושב שלגרום לו להפסיק להתנהג כבריון זה אפשרי בלי שתצטרך להיות גם אתה בריון. בכדי לעשות זאת, כדאי להיעזר במבוגר: הורה, מורה או מישהו אחר. מראש אני מבטיח לך כי התערבות נכונה של מבוגר לא תגרום לך בושה. איך להתערב זה כבר מאד תלוי בדברים נוספים שאין לי עליהם פרטים.
אני מוכן להמשיך ולסייע לך. אני מציע שאם אתה רוצה עזרה ממני שלח לי מייל עם מספר הטלפון שלך ואני אצור אתך קשר. המייל שלי הוא:
[email protected]
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניר
ד''ר גיא אנוש21/01/2008ניר שלום
קראתי את סיפורך בקפידה, ושמתי לב לפרטים.
אתה מצין שלמרות שאתה יותר חזק, וגם אתה וגם הילד השני יודעים את זה, הוא ממשיך להציק לך, ואתה נמנע מלהחזיר לו בכח, אז אתה מחזיר חלש. אתה כותב שאתה לא יודע ללכת מכות.
ההמלצה הטובה ביותר כאשר מישהו מציק לך, זה להתרחק. אך מאד יכול להיות שבמצבך זה כבר מאוחר מדי ולא אפשרי, כי הוא מחפש אותך.
אתה כותב שהתחלת ללמוד קראטה ולהתאמן בבית כדי להתחזק – אני מבין מכל זה שאתה לא ממש בוטח בעצמך – או כי אתה לא מאמין באמת שיש לך כוח, או כי אתה מפחד שתפעיל אותו חזק מדי, וחושש מהתוצאות. על החששות האלה תמיד מסתמכים הבריונים.
ברמה המידית, המלצתי היא שאם אתה כבר מחזיר "כאפה" – אף פעם על תחזיר חלש – הדרך היעילה להרחיק ממך בריונים היא להראות להם שאתה יותר חזק מהם – ולא מפחד להשתמש בכוח שלך!!! הרי הוא ממשיך להציק לך בדיוק בגלל זה – כי אתה מפחד מהכוח של עצמך. אבל, לפני שאתה מחזיר ביד, יש פתרון הרבה יותר פשוט וטוב, להשתמש בכלי כוח אחרים שיש ברשותך – המורה וההנהלה.
מורות בית הספר והמנהלת הן חלק מהכוח שלך, ואל תפחד להשתמש גם בזה. הוא יגיד לך שאתה פחדן ומלשן – אבל אם אתה מקשיב לשטויות האלה, נפלת במלכודת שלו. אתה משחק את המשחק לפי הכללים שהוא קבע, במגרש שהוא קבע, במקום להיות זה שקובע את הכללים ואת המגרש. אתה לא צריך לשחק לפי הכללים של הבריון – אתה רק צריך להראות לו שכאשר מפנים את האלימות חזרה אליו – על ידי שימוש במורות – או בידיים – הוא נפגע הרבה יותר ממך!
המורה והמנהלת צריכות להתערב עם הילד הזה. זו לא בושה ולא הלשנה - באותה מדה שאזרח מתקשר למשטרה כאשר פורצים לביתו, ומצפה שהמשטרה תעשה את עבודתה, תפקיד המורים זה להיות (בין השאר) המשטרה של בית ספר ולהגן על התלמידים מפני אלימות בבית הספר.
עם זאת, לא הייתי מפסיק את לימודי הקראטה ואת האימונים בבית, הם יעניקו לך יותר בטחון עצמי, וידע כיצד להגן על עצמך. ידע כזה ובטחון ביכולותיך להגן על עצמך הם תמיד טובים ושימושיים לחיים בכלל. מעבר לכך, עלול לקרות שהילד הזה ינסה להמשיך את הצקותיו מחוץ לבית הספר, ויתכן שתצטרך להגן על עצמך באמת.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)