האם ניתן לחייב בבדיקת סמים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לחייב בבדיקת סמים?
    אמא מודאגת
    13/09/2011

שלום רב,
    אני אמא לנער מתבגר בין 16. לאחרונה חלה הידרדרות בחיי החברה שלו ובלימודים. הבן שלי תמיד הוציא ציונים גבוהים, אך בתקופה האחרונה הוא מקבל הרבה נכשלים. בנוסף הוא די מזלזל בבית ספר, דבר אשר מעולם לא היה כך. אני מתחילה לחשוב שאולי הוא לוקח סמים.
    יש לו חברים קצת מפוקפקים לטעמי, כאלה שלומדים בתיכונים נכשלים, או לילדים עם בעיות התנהגות. יש לציין שאלו חברים חדשים שהוא "רכש" לאחרונה. פעמים רבות הוא חוזר הביתה בשעות הקטנות של הלילה, גם באמצע שבוע כשיש לו למחרת לימודים.
    לפעמים כשאני מתעוררת באמצע הלילה כשהוא נכנס או כשאני נשארת ערה לחכות לו, אני מבחינה בו והוא נראה לי פשוט אדם אחר לגמרי, המבט שלו לא מפוקס, הוא ממלמל לעצמו. אני לא חושבת שהוא שותה אלכוהול, מכיוון שלא נודף ממנו ריח של אלכוהול. לכן כל שנשאר הוא סמים למיניהם.
    השאלות שלי הן כאלה: כיצד ניתן לדעת האם הוא צורך סמים? מהם התסמינים? האם אני יכולה לחייב אותו לעבור בדיקת סמים? במידה והוא מתנגד, האם אני יכולה להוציא צו המחייב אותו לעשות זאת? והאם הדבר עשוי לפתוח לו תיק במשטרה ולהירשם? כי אני לא מעוניינת שזה ירשם...
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

רינת
    18/09/2011

שלום לך .
    אני לא מומחית . אבל החלטתי לתת לך כמה טיפים . כמישהי שעברה גיל התבגרות דומה .
    לשאלה שלך כיצד ניתן לאבחן עם בנך משתמש בסמים היא
    שימי לב שהוא הוא מגיע הביתה , הוא אוכל הרבה? יותר מהרגיל ? שותה הרבה?
    עיניים שלו אדומות ? שימי לב לדיבור שלו העם הוא פולט דברים שלא לעניין .
    אני מעריכה במידה ו (אני מקווה שלא ) בנך משתמש בסמים אז בגיל הזה זה מריחואנה
    שיש לה את התסמינים של אכילה מרובה , שתייה מרובה , יובש בפה .
    ותשימי לב עם הוא מגיע הביתה וישר נכנס לחדר ?!
    בנוגע לאבחון של בדיקת סמים ,עדיף שישירות תגשי לילד שלך ותשאלי אותו מה עובר אליו .לא בכעס , לא בצעקות .תתני לו את הבטחון שהוא יכול להיות איתך פתוח , ולא יקבל על הראש על מה שהוא יספר .זה מאוד חשוב באיזה גישה תבואי לילד .
    תתחילי איתו בשיחה , תשאלי למה הוא הדרדר בלימודים , תסבירי לו את ההשלכות , ואל תלחצי אליו יותר מדי כי הוא יבהל . עם בכל מקרה את תרגישי שהוא לא נפתח ומסתיר ממך דברים -אז אולי באמת עדיף שתאיימי עליו בבדיקה .
    בנוגע העם אפשר להכריח לעשות בדיקה תבדקי השלכות של זה , עם לא יהיו לו לאחר מכן בעיות בבית הספר עם זה יצא לאור , בעיות בצבא , עבודה ודברים דומים .
    את הבדיקה הזו אפשר לבצע כבדיקת שתן , אולי כדאי שתייצעי עם רופאת משפחה שלך , ועם בקופת חולים עם הבדיקה חיובית זה יהיה דיסקרטי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לחייב בבדיקת סמים? - תגובה

אבי יקיר
    18/09/2011

שלום אמא, את מודאגת בצדק. הבן שלך נמצא במדרון חלקלק. לפני שאת רצה לבדוק לו שתן, את חייבת להיעזר ולהתיעץ עם בני משפחה נוספים ( אבא, אחים, דודים משמעותיים) ולפנות לרווחה בעירך כדי להתיעץ עם עובדי הנוער או עם מטפל פרטי המכיר את בעיית השימוש אצל מתבגרים. אל תרוצי תתיעצי
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו