מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתית אלכוהולשלומית15/09/2011
הבן שלי בן 27, עובד ולומד, וגר בבית.
הוא רוצה להחזיק אלכוהול בחדר ואני לא מסכימה.
הוא טוען שהוא גדול והחדר שלו ומותר לו.
אני לא מסכימה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית אלכוהול - תגובה
יניב רוזן19/09/2011שלום,
באופן גורף אני מחזק את ידייך בהחלטתך.
המרכיב החשוב בנושא אינו גיל בנך אלא
האופן שאת רוצה שהוא יתנהג בביתך.
בנך יהיה חייב לכבד את רצונך.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתית אלכוהול - תגובה - תגובה
אבי יקיר20/09/2011שלומית שלום, יניב צודק. בעל הבית הוא זה שקובע את הגבולות בבית. גם אם הילד הוא בן 40. כנראה שהגבולות בינך לבנך התמסמסו עם השנים. אני ממלץ לך להיות אסרטיבית ולהעמיד את בנך במקומו
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות מתמסמסים - שאלה
שלומית24/09/2011"הגבולות בינך לבנך התמסמסו עם השנים".
האם אתם יכולים להפנות אותי לקריאה בנושא גבולות וגבולות מתמסמסים כאשר מדובר ביחסי הורים ובוגרים (מאחרי שירות צבאי ובכלל) שגרים בבית ההורים?
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות מתמסמסים - שאלה - תגובה
אבי יקיר26/09/2011שלומית שלום,
אני ממליץ לך על הספר של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית", אלא שהספר פונה בעיקר להורים למתבגרים. עדיין תןכלי לבדוק שם אלו גבולות התמסמסו.
עומדת בפנייך משימה לא קלה. כדאי שתשקלי עזרה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המטרה?
יצחק26/09/2011שלום לך אמא יקרה!
זה נכון שההורים הם בעלי הבית והם צריכים להחליט על הילד וכל מי שרוצה לגור בבית וכל זה.
השאלה היא אמא, מה מטרתך? אם המטרה שלך היא להיות החזקה ולהראות שליטה, את צודקת, אם המטרה שלך היא שהוא יפסיק לשתות או נגיד שישתף אותך במה שקורה לו, נשמה שלי, לדעתי את טועה.
הילד צריך אותך צריך את החום שלך וזה לא עובר בחיים גם בגיל 100, אם יש לך הורים את בטח יודעת שתמיד אנחנו רוצים להרגיש מוערכים ושסומכים עלינו. לכן אני מציע לך, לנסות להיות חברה שלו, מה יעזור לך אם בבית הוא לא ישתה אבל כשיצא ישתה עד שישכח איך קוראים לו? אם תהיי חברה שלו ותסמכי עליו הוא ישתף אותך במה שעובר עליו אולי זה יקח לו קצת זמן להחזיר את האמון שהלך איפשהו בגיל חמש, אבל בסופו של דבר הוא צריך את הקשר הזה אפילו יותר ממך. קבלי אותו בשמחה כשבא הביתה תני לו לאכול אוכל שאוהב, תקשיבי לו בלי להעיר כמו שאת רוצה שבעלך יקשיב לך.. ואל תגידי לו שאת סומכת עליו או כל דבר אחר, פשוט תסמכי עליו וזהו.
כמובן שזה לא גורע ממקומך בתור אמא ואל תתני לו שיפגע בך ח"ו או משהו כזה אבל לנסות להחזיר את האמון!
בהצלחה! יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)