מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכות בצחוקאלינור20/01/2008
איך יודעים מתי כשהולכים מכות זה בצחוק ומתי זה לא? בן אחד מהכיתה שלי תמיד אנחנו הולכים מכות בהפסקה לפעמים הוא מרביץ לי חזק נורא ומושך לי בשער מתי אני צריכה לעצור אותו ולמה הוא תמיד רוצה ללכת איתי מכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינור שלום
ד''ר גיא אנוש21/01/2008אלינור שלום. את שואלת איך יודעים מתי הולכים מכות בצחוק ומתי ברצינות. התשובה היא שרק מי שנמצא בתוך זה יכול לדעת. לפעמים מה שנראה לאחד כצחוק, מאד רציני עבור השני. אם את מרגישה שלא מצחיק אותך המכות שאת הולכת עם הילד הזה, את צריכה להגיד לו את זה באופן מפורש, ולהתעקש שזה כבר לא מצחיק ואת לא מוכנה לזה יותר. אם את רוצה להמשיך, כיון שהמשחק מוצא חן בענייך, ונחמד להתגרות לפעמים אחד בשני, אתם צריכים להגדיר את הגבולות בדיוק - מה מותר לעשות ומה לא. למשל - אסור למשוך בשיער. או שיש מקומות שאסור לגעת בהם. או שאם אחד צועק מספיק - אז ישר מפסיקים ולא חשוב מה.
לא כתבת בת כמה את. בגילאי מסוימים, ילדים ונוער עדיין לא "סגורים" על איך ליצור קשר אחד עם השני, בעיקר בנים עם בנות ולהפך, אז בטעות, "מכות" הופכות להיות הדרך להשיג משחק משותף ונגיעה. אין בזה רע, רק צריך לדעת מתי זה משחק ומתי זה פוגע ממש, ולהמנע מפגיעה.
מקווה שעזרתי, אשמח לענות לך על עוד שאלות אם יהיו.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)