הצקות בבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצקות בבית הספר
    צופית
    26/09/2011

שלום רב
    בני בן 14 וחצי סובל מחרדה חברתית שגורמת לו לדימוי עצמי נמוך להסתגרות והתבודדות בכתה {נמצא בטיפולים שונים }.עד השנה הזאת זה לא הפריע לאף אחד אבל השנה ילד מכתתו החל לקרא לו בשמות של "ילד מוזר" ולהתחיל לחקור אותו למה אתה מוזר כזה? ולמה אתה לא מתחבר עם אך אחד? "תראה לי ציונים? .הבן שלי מנסה להתעלם ממנו אך בשבוע האחרון הוא רדף אחריו ובכח פיזי הוציא ממנו מבחן "נכשל " הבן שלי מבקש שלא נתערב ולא נפנה להנהלת בית הספר או למחנך לכן נראה לי שיש דברים שהוא מעלים מאתנו ומעדיף שלא נדע כדי שלא נתערב ומרגיש "פרפרים בבטן מפחד" לפי דבריו כל בוקר לפני ההליכה לבית הספר אני מפחדת שהמצב של הבן שלי ימשיך להדרדר אם אני לא אעזור לו
    הייתי רוצה שתייעצו לי מה אפשר לעשות ואל מי לפנות לעזרה תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בבית הספר

הוספת תגובה

• הצקות בבית הספר - תגובה

יניב רוזן
    26/09/2011

שלום צופית,
    אני מקווה שבנך עובר טיפול קוגניטיבי התנהגותי ולא טיפולים אחרים. טיפול בתופעת החרדה החברתית באמצעות טיפול פסיכו דינאמי לא יניב תוצאות ראויות! מעבר לך, חשוב שהמטפל של בנך ידע גם ללמד אותו מיומנויות התנהגותיות נכונות כדוגמת, אסרטיביות, אומנות השיח, הצטרפות לקבוצה, יצירת חברויות וכו'.
    לשאלתך, על המטפל להנחות את בנך כיצד להתמודד עם בעיית ההצקה. אני תמיד מסביר למטופלים שלי שדווקא המצבים השליליים או המאתגרים אלו ההזדמנויות הטובות ביותר להוכיח את העוצמות והיכולות. פיתרון של הבעיה עשוי להוות נקודות מפנה בתהליך ההחלמה של בנך. המטפל צריך לעשות עם בנך סימולציות בהם הוא מתעמת עם אותו ילד ומעביר לו מסר חד משמעי שעליו להפסיק את התנהגותו....
    אתם ההורים, הסבירו לבנכם שזו הצקה ואין לה מקום בבית ספר. זו האחריות שלו לפעול כולל לדווח במידה והילד לא מפסיק לפוגע בזכויות שלו. יכול להיות לאותו ילד מציק גם לילדים נוספים והם יכולים להתאחד כנגדו ולפנות להנהלה כקבוצה.
    חשוב מאד שתדעו בדיוק מה עובר על ילדיכם. נהלו איתו שיחה גלויה ואימרו לו שאתם רוצים לדעת בדיוק מה קורה לו, והבטיחו לו שלא תעשו משהו בניגוד לרצונו, אבל ראשית חובה עליו ליידע אתכם בנעשה. זוהי חובתכם המוסרית- כך תציגו זאת.
    בהצלחה.
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בבית הספר - תגובה

אבי יקיר
    26/09/2011

צופית שלוום,
    אני בהחלט מסכים לדברי יניב המטפל. הייתי מעוניין להוסיף כי עליך לחשוב גם על הוצאת ילדך מהמסגרת בה הוא הופך לקורבן, לפני שהפגיעה בו תהיה קשה. עליך לחפש מסגרת מתאימה ליכולותיו וכשרונותיו, בה יוכל לחוש ״שווה״ ובעל ערך. הערך העצמי והבטחון העצמי נבנים בגיל ההתבגרות.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בבית הספר

צופית
    26/09/2011

ראשית תודה רבה לכם על תשובה מהירה
    אכן ניסינו טיפולים שונים בין היתר גם פגישות עם פסיכולוגית וגם אימון אישי
    טיפול קוגנטיבי התנהגותי נתחיל מיד לאחר ראש השנה כבר נקבעה לנו פגישה ראשונה ואני מקווה שיניב תוצאות.
    היום שוב הבן שלי חזר לאחר שנעלב הוא יצא הביתה ללא רשות והודיע חד משמעית שהוא לא חוזר לשם יותר ואני חוששת שגם בבית ספר אחר הוא יהיה רגיש לחוסר רגישותם של האחרים.
    האם לזרום איתו או .....אני לא יודעת מה לעשות .
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוע מאוד, אני רוצה לעזור לך

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו