מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמורן27/01/2008
שלום,
אני בת 13. ניראת מעט חננית - עם משקפיים. כמה חברות מהכיתה שלי החלו להיטפל אלי. הן חבורה של 4 בנות והן חושבות שהן מלכות הכיתה.
אתמול הם הרביצו לי ברחבה ליד הבית ספר. אני לא יודעת מה לעשות איתן ואני מפחדת מהן. איך אני יכולה לגרום להם להפסיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר זאב וינשטוק27/01/2008מורן שלום
ארבעת הבנות הללו לא יכולות לקדם את מעמדן החברתי בזכות טוב ליבן, רגישותן וחוכמתן אלא רק באמצעות רוע וכוח. הם בחרו להיטפל אליך משום שאת ככל הנראה בניגוד אליהן מייצגת את כל הטוב והרצוי. שימי לב שהן כולן התארגנו כנגדך (4 נגד 1). זה סימן מובהק שבנוסף לתכונותיהן השליליות הן גם פחדניות. זה אופייני לבריונים רבים ולעיתים קרובות קל מאד להפחיד ולהרתיע אותם. חשוב גם להרתיע אותם כי אחרת הם ימשיכו להתעלל.
שאלת מה את יכולה לעשות? ובכן, העניין די פשוט השתמשי בתבונה ובאמצעים שיש לך. פני למורה או למחנכת ודרשי את התערבותם. ברוב המקרים די בהתערבות כזו בכדי לפתור את הבעיה. חשוב לי להדגיש כי פניה לעזרה של מבוגרים אינה חולשה אלא כוח מהסוג הטוב ואינך צריכה לחשוש מלעשות בכוח כזה שימוש.
תמשיכי לעדכן אותנו,
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
ד''ר גיא אנוש29/01/2008מורן שלום,
בנוסף ובהמשך לתשובתו של זאב, אני רוצה להדגיש נקודה שעולה שוב ושוב בפורום הזה. ילדים רבים חוששים שלפנות לעזרת המורים בהתמודדות עם בריונים זו "הלשנה" ולכן זו פעולה לא נכונה, או לא מוסרית מאיזו שהיא סיבה.
ובכן - זוהי טעות ומלכודת מחשבתית שהבריונים בעולם הזה המציאו כדי להגביל את קורבנותיהם. חשוב ללמוד להחלץ מהמלכודת הזו.
תחשבי רגע על הבנות האלה, או על כל בריון אחר שאת מכירה, הרי הן היו שמחות לסבך אותך עם המורים - אם היו מוצאות דרך. כל מטרתן היא לפגוע ולהציק. הכלל של "לא להלשין" הוא כלל של פושעים, ומשמש כמחסום בפני ילדים נורמליים מפני שימוש באחד מאמצעי הכוח האמיתיים שיש להם - הכוח לפנות לעזרת המבוגרים כנגד כנופיה של בריוניות (במקרה שלך).
בהצלחה
ותמשיכי לעדכן
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)