מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעשנת, יודעת שזה רע, קשה לי להפסיקלינוי09/11/2011
היי, אני בת 14. התחלתי לעשן בגיל 12. אני מעשנת חפיסה בשבוע. זה התחיל בתור קטע חברתי של הבנות המקובלות והיום כל הקטע של המקובליות פחות מזיז לי וזה נשאר כי התרגלתי וקשה להפסיק, זה פשוט ממש מרגיע אותי במצבים של לחץ.. הבעיה שלאחרונה התחלתי לרקוד ג'ז ואני ממש נהנית מזה וחושבת שאולי בעתיד ארצה להיות רקנית מקצועית. ובגלל שזה הרבה תנועה צריך סיבולת וכושר ובטח הסיגריות פוגעות בזה.. לא? חוץ מזה שזה לא בריא. איך אני מפסיקה? רק אל תגידו לי לשאול עם ההורים כי הם לא יודעים שאני מעשנת ואני לא רוצה להעציב אותם, יש להם המון קשיים גם ככה. מה הפתרון לבני נוער שרוצים להיגמל מעישון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשנת, יודעת שזה רע, קשה לי להפסיק - תגובה
יניב רוזן10/11/2011שלום לינוי,
הפסקת עישון הינו פעולה מורכבת שעל פי רוב מצריכה את עזרתו של איש מקצוע. קיימות תוכניות קצרות מועד 5-4 מפגשים שמטרתן מתן סיוע והדרכה. בתוכניות הללו ) למיטב ידיעתי ) אין הפרדה בין נוער למבוגרים. יחד עם זאת, ברור שאינך יכולה להצטרף לקבוצה שכזו היות ואינך יכולה לקבל את תמיכת ההורים שאינם מודעים לנושא.
המרכיבים החשובים ביותר להפסקת עישון הינם מוטיבציה ונחישות. אני שמח עבורך שהחלת לעסוק בפעילות גופנית רוויית הנאה. זה עשוי להגביר את המרכיבים ההלו.
ישנם בשוק כול מיני עזרים להפסקת עישון כדוגמת, מדבקות ניקוטין סיגרייה אלקטרונית ועוד. יחד עם זאת, לטעמי האישי, בהתחשב בעובדה שאין לך תמיכה בנושא, ייטב לו תתחילי בגמילה הדרגתית. כנקודת מוצא הגדירי ואימרי שאין לך בעיה לעשן 3-5 סיגריות ביום. כלומר ההגדרה הראשונית היא לא להפסיק לגמרי אלא רק למתן. זה יוריד את המתח והלחץ. כך בהדרגה הקטיני את מינון הסיגריות. לדוגמא, לאחר שבדקת כמה את מעשנת ביום, הפחיתי כול שבוע סיגריה אחת. כאשר תגיעי למספר המצומם- קיימי הערה מחודשת הכוללת מטרות חדשות.
אני מקווה שהדברים שלי יהיו לך לעזר.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)