בן יקר שלנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן יקר שלנו
    KEREN
    30/11/2011

שלום
    הגעתי לאתר שלכם תחת חיפוש בגוגל בתחום אלימות. קראתי את המאמרים השונים בעיניין כישורים חברתיים והתנהגות אלימה ומצאתי שאני מאד מתחברת לתכנים ולגישה.
    בני בן ה-9 הושעה מביה"ס ליום אחד עקב אלימות (מריבה עם בת מהכיתה). אין זו הפעם הראשונה, כבר הושעה בשנה שעברה פעמיים עקב אלימות מילולית או פיזית. האמת היא שאני מתחילה להתייאש. יש לי ילד מקסים, נבון, רגיש, חכם, אוהב לעזור ומאידך אימפולסיבי בתגובותיו, ממהר לכעוס ולענות, להשתמש בידיים (למרות שלרוב לדבריו "זה היה בצחוק"), שטלתן, יכולותיו הלימודיות אינן באות לידי ביטוי בזמן מבחן והוא מרבה להתערב בעיניינים לא שלו. בביה"ס יש לו חברים אך לא קבועים. עם הבנות בכיתתו לרוב אינו מסתדר וקיימת בעיה חברתית. הוא השתלב בכיתה באמצע כיתה ב (לאחר שהות של חמש שנים בארה"ב) ומאז יש בעיות לסרוגין. לפני כחודש המורה דיווחה על שיפור ניכר ומשמעותי בהתנהגות אך לאחרונה יש רגרסיה. בשיחותיי עם המחנכת נראה על פניו שהיא מקבלת את טענותיי ואת בקשתי לשנות גישה וטקטיקה עם הילד אך בני מדווח שכל הזמן צועקת עליו ואומרת למורות מקצועיות להוציא מכתב על התנהגות לא הולמת (אפשר לומר על בני הרבה דברים חוץ מאשר ש ק ר ן). בכל פעם באתי עם הצעות פדגוגיות כאלה ואחרות אך לא היה מי שיכיל את הילד . ניסו לכוון אותי לריטלין. היינו ברכיבה טיפולית במשך 8 חודשים - לא ראתי שינוי. פגישות עם פסיכולוגית (כ-15) שלבסוף אמרה שממליצה משהו אחר מכיוון שקשה לה עימו. לדבריה הוא מפוצץ את הפגישה כבר מהשאלה הראשונה. הוא מוביל אותה לאן היא רוצה להגיע ומה מטרת השאלה שלה ובזה נגמרה הפגישה. היא אפילו לא טרחה לעשות סגירה למה שהתחילה ובני מסרב לפגוש אותה או כל פסיכולוג אחר. יש לנו ילד מדהים ואני נתקלת באטימות מוחלטת של הצוות בביה"ס. אני עובדת במערכת החינוך ויודעת מה קורה כשילד מסומן. אני נואשתתתתתתתת לעזרה אך איני יודעת איך וכיצד. אני מרגישה שאם לא אעשה משהו עכשיו אנו נאבד את הילד שלנו.
    האם אוכל לקבל יותר פרטים עליכם? אנו גרים באזור אשקלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן יקר שלנו

הוספת תגובה

• בן יקר שלנו - תגובה

יניב רוזן
    01/12/2011

שלום קרן,
    לא תמיד יש את המזל להגיע לפיתרון של בעיה התנהגותית עם המטפל הראשון. הסיבות הן רבות. לטעמי האישי, ילד בכיתה ג׳ לא יכול להחליט אם הוא הולך לטיפול או אם לאו. תארי לעצמך מצב בו בנך נפצע והוא אומר לך שהוא לא רוצה ללכת לרופא כדי לקבל טיפול- האם היית מסכימה? ברור שלא!
    צריך להבין שילדים רבים אינם נמהרים לעשות טיפול וזאת אני אומר בעדינות. ילד עם בעיות התנהגות ״עבד קשה״ כדי להגיע למעמד הנכסף. בעיות התנהגות, על פי רוב משרתות אינטרס עבור הילד- פחות דרישות, מטלות, כוח, פתרון מהיר לכעסים וכו׳.
    על כן עלייך להציב עובדה עבור בנך כי עליו לעשות טיפול. מובן שאין הטיפול נעשה בכפייה, משום שלבן ניתנת הזכות לבחור את המטפל שטוב לו איתו. כלומר, עלייך לבצור מטפל שלדעתך מתאים לצרכי הבן. לאחר שניים או שלושה מפגשים טיפוליים הבן יכול לבחור אם להמשיך או להתמיד. במידה ולא יחזרו על התהליך. במידה והבן לא יסכים לשתף פעולה עם הרעיון עליכם לפנות למטפל שידריך אתכם כיצד לגרום לבן לשתל פעולה.
    באשר למרכז לייעוץ התנהגותי ניתן למצוא פרטים באתר.
    בהצלחה,
    יניב 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן יקר שלנו - תגובה

אבי יקיר
    02/12/2011

קרן שלום,
    לצערי ומניסיוני, בעיות ההתנהגות של בנך עלולות להקצין עוד יותר. שני מרכיבים דרושים על מנת להתחיל להתמודד עם הבעיה הם: א. אבחון פסיכולוגי של בנך (על פניו נראה כי בנך סובל מ ADHD) ועליך להיערך לטיפול בבעיה, כולל תרופות. ב. עליך להתארגן לטיפול הורי בבעיה (חפשי בבקשה באינטרנט אתרים העוסקים בבעיות התנהגות מאובחנות).
    נראה כי את מנסה לשנות את הסביבה כדי שתתאים לבנך. לצערי, את עלולה מהר מאד להתאכזב. יש גבול ליכולת של מורים ובני כיתה להכיל את בנך וככל שתפנימי בעיה זאת ייטב לך ותתחילי לגייס עזרה מקצועית!!
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו