גרפיטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרפיטי
    מתן
    18/12/2011

גיליתי שהבן שלי, בן 16, עושה גרפיטי בעיר, על קירות ציבוריים..
    ראיתי בחדר שלו כמה מיכלי ספריי וגם הבגדים שלו היו מלוכלכים מספריי..

אני לא יודעת אם לגנות את זה או לא.. מצד אחד, ראיתי כמה תמונות במחשב שלו של דברים שהוא צייר והם ממש יפים. ואם אני אאסור את זה, זה רק יהפוך את זה ליותר מסוכן עבורו. מצד שני זה לא ממש חוקי. ואני מפחדת שהוא ייתפס.

מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרפיטי

הוספת תגובה

• גרפיטי - תגובה

יניב רוזן
    18/12/2011

שלום מתן,
    סוגייה מעניינת, אך לטעמי התשובה הרבה יותר פשוטה מכפי שנדמה. ציור גרפיטי במקומות ציבורים זה עבירה פלילית. מהמעט שאני יודע על התופעה מדובר בהתנהלות קבוצתית אשר נושאת אופי מחתרתי. השאלה החשובה היא האם אתה יכול לתעל את יצירתיותו של בנך למקומות טובים ומועלים כגון: חוגים, או אפילו לימוד מקצועי. בפסיכולוגיה זה נקרא "סובלימציה" או עידון. זו היכולת שלנו לפרוק את הכעסים, התסכולים והקשיים שלנו בדרך לגיטימית. אני חושב שיטב לו תפנה אל בנך ותאמר לו מה היא דעתך בנושא. במידה ואתה רואה את הגרפיטי כפעולה שלילית עלייך להסביר לבנך שהיא מסכנת אותו ושאתה מתנגד לכך. לאחר מכן עלייך לנסות ולבחון איתו דרכים אלטרנטיביות לניצול ופיתוח כישרונו. ישנן ערים שמקדמות את הנושא במקומות מיועדים לנושא כדוגמת, תיבות חשמל ועוד.
    אני מניח שתאלץ לפקח עליו קצת יותר בעורמה או לחילופין בפתיחות ושיתוף פעולה מצידו כדי לוודא כי אכן בחר לקבל את עצתך אליו.
    אני מאד מקווה שתשובתי מספקת אותך. מובן כי תמיד כדאי לשמוע נוספים.
    בהצלחה,
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו