מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרפיטימתן18/12/2011
גיליתי שהבן שלי, בן 16, עושה גרפיטי בעיר, על קירות ציבוריים..
ראיתי בחדר שלו כמה מיכלי ספריי וגם הבגדים שלו היו מלוכלכים מספריי..
אני לא יודעת אם לגנות את זה או לא.. מצד אחד, ראיתי כמה תמונות במחשב שלו של דברים שהוא צייר והם ממש יפים. ואם אני אאסור את זה, זה רק יהפוך את זה ליותר מסוכן עבורו. מצד שני זה לא ממש חוקי. ואני מפחדת שהוא ייתפס.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפיטי - תגובה
יניב רוזן18/12/2011שלום מתן,
סוגייה מעניינת, אך לטעמי התשובה הרבה יותר פשוטה מכפי שנדמה. ציור גרפיטי במקומות ציבורים זה עבירה פלילית. מהמעט שאני יודע על התופעה מדובר בהתנהלות קבוצתית אשר נושאת אופי מחתרתי. השאלה החשובה היא האם אתה יכול לתעל את יצירתיותו של בנך למקומות טובים ומועלים כגון: חוגים, או אפילו לימוד מקצועי. בפסיכולוגיה זה נקרא "סובלימציה" או עידון. זו היכולת שלנו לפרוק את הכעסים, התסכולים והקשיים שלנו בדרך לגיטימית. אני חושב שיטב לו תפנה אל בנך ותאמר לו מה היא דעתך בנושא. במידה ואתה רואה את הגרפיטי כפעולה שלילית עלייך להסביר לבנך שהיא מסכנת אותו ושאתה מתנגד לכך. לאחר מכן עלייך לנסות ולבחון איתו דרכים אלטרנטיביות לניצול ופיתוח כישרונו. ישנן ערים שמקדמות את הנושא במקומות מיועדים לנושא כדוגמת, תיבות חשמל ועוד.
אני מניח שתאלץ לפקח עליו קצת יותר בעורמה או לחילופין בפתיחות ושיתוף פעולה מצידו כדי לוודא כי אכן בחר לקבל את עצתך אליו.
אני מאד מקווה שתשובתי מספקת אותך. מובן כי תמיד כדאי לשמוע נוספים.
בהצלחה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)