מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה הכוונה בנושא לימודי טיפולרויטל29/12/2011
אני חושבת על הסבה מקצועית לתחום טיפולי. במקצועי אני מתכנתת.
נתקלתי בקורס שאורך 4 חודשים (17 מפגשים בני 3 וחצי שעות כל אחד)
במרכז ללימוד טיפול התנהגותי (ABA)
1) האם קורס כזה שווה משהו? כלומר שבסיומו תהיה לי המיומנות הנדרשת ואוכל לעסוק כמטפלת. מוסדות/מעסיקים מחשיבים את הקורסים האלו כמספקים?
2) אם קורס כזה לא נחשב אז מהו מסלול הלימודים שעלי לעשות על מנת לקבל הכשרה מספקת. (אני מכוונת לעבודה עם ילדים בעלי קשיי התנהגות או קשיי קשב וריכוז ופחות מעוניינת בעבודה עם לקויות כמו אוטיזם)
אשמח לכל עצה מכוונת בן אם ללימוד שיטת טיפול מומלצת או תחומים בהם יש מחסור במטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לאותה שאלה
רויטל30/12/2011יש המון שיטות שיטת NDFA כדוגמה מלבד ABA ועוד מיני שיטות אחרות.
מהי השיטה לגביה יש הסכמה רחבה/נפוצה.
מיהו הגוף האחראי על תקינה בתחום זה משרד הבריאות? משרד החינוך? הגוף שקובע שתעודה מאותו מוסד מוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רויטל01/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאותה שאלה - תגובה
יניב רוזן01/01/2012שלום רויטל,
על אף שאין זו שאלה אשר מיועדת לפורום הנוכחי אנסה לענות לך.
ראשית לא פרטת מהי ההשכלה שלך וזו אינפורמציה קריטית משום שחשוב שיהיה לך
רקע טיפולי רחב בבואך לראיון עבודה במוסד חינוכי או טיפולי.
אני מניח שאת מדברת על מרכז ליאור. התוכנית שלהם מעניקה רקע מספיק טוב לתחילת עיסוק בניתוח התנהגות. מובן שצריך אחכ להמשיך ללמוד ולחקור את הנושא באופן עצמאי. אני חושב שהקורס הזה טוב למי שיש לו כבר רקע טיפולי כדוגמת תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה או חינוך או מדעי ההתנהגות. אם זה לא כך אצלך שעשוי להערים קשיים בעתיד.
לשאלתך השנייה. ישנה תוכנית דו שנתית לניתוח התנהגות יישומי אשר מיושמת באוניברסיטת תל אביב ובסמינר הקיבוצים. זו תוכנית מסודרת ומקצועית אשר מאפשרת התמחות אשר מוכרת על ידי הבורד העולמי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)