איפה יש?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה יש?
    אלמונית
    01/02/2012

שלום,
    אני מעשנת (גם סמים) ושותה כבר קרוב ל 5 שנים, בזמן האחרון התחלתי לקבל התפרצויות זעם ודיכאון (יכול להיות שזה בגלל שהתחלת להפחית בסמים?! כי הייתי כל היום מעשנת והיום רק פעם או פעמיים ביום)
    ובעיקר מי שסובל מזה זה משפחתי,זה מגיע למצבים מאוד לא נעימים אם זה צעקות יריקות והשלכת חפצים שרק אחרי שעובר לי הקריז אני מסוגלת לחשוב ואז אני מתחרטת, ההורים שלי יודעים שאני עישנתי (הם עשו לי "גמילה ביתית") אבל אני מאמינה שהם כבר שמים לב מתי אני מעשנת, הם עברו את שלב ההכחשה ועכשיו הם בשלב הבושה הם מנסים להחביא אותי בבית כדי שאני לא יהרוס להם את השם שזה יותר משגע אותי וגורם לי לעשן דווקא,סמים זה כיף אבל מגיע שלב שאתה צריך להפסיק,אני פשוט לא רוצה לעבור את כל הקריזות והדיכאון לבד אני בחורה מאוד שמחה אבל לפעמים אני מגיעה לשלב שבו אני חושבת בשביל מה אני בעולם...המשפחה שלי היא לא בדיוק המקום לחפש בו תמיכה ביחוד כשמתביישים בך וקוראים לך בשמות שכואב לי להגיד אותם..אז רציתי לדעת אם אתם מכירים מרכזי גמילה בירושלים שלא דורשים אישפוז..באינטרנט מופיעים מרכזים עם אישפוז (כמו זה שנימצא בליפתא),ואני לא רוצה לעצור את החיים שלי בשביל הגמילה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה יש?

הוספת תגובה

• איפה יש? - תגובה

יניב רוזן
    04/02/2012

שלום לך,

אני שמח שאת פונה לקבלת עזרה בפורום. חבל שלא ציינת אילו סמים את מעשנת, ואת גילך.
    הביטי, התפרצויות זעם ודיכאון הם תסמינים אופיניים לתהליך גמילה- גם הפחתה.
    יתרה מכך, בתהליך הגמילה ישנה "הצפה" רגשית קשה אצל המכור. התופעות הללו עשויות להיות הרבה היותר קשות מהתסמינים הפיזיולוגים. לכן, בתהליך הגמילה ובזמן שלאחר מכן, המכורים מקבלים תמיכה של איש מקצוע כדי לתת ביטוי להתפוצצות הרגשית הזו.
    המצב המשפחתי שלך אינו מוסיף למורכבות הדברים. ברור כי גם ההורים שלך זקוקים לעזרה ותמיכה של איש מקצוע כדי שילמדו להיות לצידך ולקדם את תהליך ההחלמה.
    להיות נקי זו עבודה קשה לא לפות מלהשתמש בסמים. אני אומר זאת משום שהתבטאותך: "אני לא רוצה לעצור את החיים שלי" אינו עוזרת לך להתחיל תהליך של נקיון.
    ישנם מרכזי גמילה אשר מציעים תהליך של 3-4 שבועות כדי לעזור למכור ל"התנקות". רוב המכורים ממשיכים משם לקהילה לתהליך של שנה (אם כי לא תמיד זה חובה- כמדומני).
    השאלה הגדולה כעת האם נגמרו לך הכוחות להתמודד מול הסם, או שעדיין יש לך את הכוחות הללו. לטעמי האישי, אם יורשה לי, המקום בו את עדיין מציבה תנאים להחלמה מעידה על כך שאינך כנועה מספיק. אני אומר זאת משום שראשית עלייך לפנות ליחידה לנפגעי סמים בירושלים כדי לקבל מידע ולהתחיל טיפול אשר יובילך למקום המתאים.
    אנא פני לקבלת טיפול מתאים. דברייך מעידים על מצוקה קשה. לבד זה בלתי אפשרי!!!
    בהצלחה,
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו