בקשר לחברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לחברה
    מישהי
    05/02/2012

היי
    אני כמעט בת 16 ואני חושבת שיש לחברה טובה שלי בעיה.
    אנחנו מכירות מכיתה ג', בכיתה ז' עברתי דירה למקום יותר רחוק וכל אחת הכירה חברים משלה אבל עד היום אנחנו חברות ממש ממש טובות.
    השנה היא עלתה לתיכון,הכירה חברים טובים חדשים שהם רוסיים כמוה (לא בקטע גזעני אבל זה קשור להמשך) ואני ממש שמחה בשבילה .
    בזמן האחרון אני שומעת ממנה שהיא יוצאת הרבה לשתות,שאפילו לעתים קרובות שהיא בבית היא לוקחת בקבוק בירה וודקה וכאלה והיא סיפרה לי שהיא התחילה לעשן. למרות שבתוכי רעדתי ופחדתי כי ידעתי שזה לא יכול להיות טוב,הגבתי בצורה הכי טובה שיש ורק אמרתי לה את הסכנות שתהיה מודעת אליהן בכל זאת.
    הבעיה היא שהיא משתמשת בזה שהיא רוסייה כתירוץ לזה שהיא יכולה לשתות,ואני לא חושבת שזה נכון.
    שתייה מזיקה לכל אחד לדעתי.
    חשוב לי לציין שזו ילדה מצטיינת בלימודים וילדה באמת טובה. וזה לא ממש מפריע לקשר שבינינו,אני פשוט נורא דואגת לה. ואם העניין יתדרדר זה יהיה נורא.
    מה אפשר לעשות? איך להגיב?
    תודה מראש, ומצטערת על החפירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לחברה

הוספת תגובה

• בקשר לחברה - תגובה

אבי יקיר
    06/02/2012

שלום מישהי,
    לצערי, איני רואה אותך מצליחה לשנות את חברתך.. היא מאמינה מאד בטיעונים שלה. יכול להיות שהיא משתמשת במוצא שלה כדי להראות כי היא מסוגלת לשתותולעשן.
    הדבר החשוב הוא שאת חייבת להתנתק ממנה. לא אוכל להסביר לך יותר.
    החברה שלך נמצאת בסיכון רב
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

מישהי
    08/02/2012

אני לא מבינה בזה אבל לדעתי לנתק קשר עם חברה כל כך טובה שלי זה קצת קיצוני.
    אני לא ממש דיברתי איתה על זה שהיא צריכה להפסיק, כי לא רציתי לצאת אימהית.
    בגלל זה רק אמרתי לה שלדעתי זה מסוכן אבל שתעשה מה שבא לה.
    אני צריכה ממש להלחיץ אותה ולהגיד לה שחשוב שתפסיק?
    אני לא חשופה ליום יום שלה, אבל לפי מה שהיא מספרת היא שותה ביציאות,והיא אמרה שזה לא לחץ חברתי כי זה קורה גם שהיא לבד בבית לפעמים.
    אתמול היא אמרה לי שהיא רוצה לנסות להפסיק לעשן (היא מעשנת לפי מה שהיא אומרת 5 סיגריות בשבוע אולי יותר) כי הסכנות של זה מלחיצות אותה.
    ושוב חשוב לי להדגיש שזו ילדה טובה,בדרך כלל שקולה למעשים שלה.
    אני לא יודעת מה השתבש במחשבה שלה השנה..
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו